ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πωλητές της "Σχεδίας" για μια ώρα το Σάββατο

Tweet
Share
Tweet
Share

Αγαπημένοι άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών (και όχι μόνο) προβάρουν τα γιλέκα των πωλητών της «σχεδίας» και ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για την πρώτη τους -ή τη δεύτερη για κάποιους- πώληση του περιοδικού "Σχεδία". 

Οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αύγουστος Κορτώ, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Χρήστος Λούλης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, από το χώρο της μουσικής η Μαριέττα Φαφούτη, οι σεφ Ηλίας Μαμαλάκης και Βασίλης Καλλίδης, ο Γιάννης Σερβετάς από τους Ράδιο Αρβύλα, ο καλλιτέχνης Γιώργος Μαυρίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης, ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος, αλλά και δημοσιογράφοι, μουσικοί παραγωγοί, άνθρωποι όλων των ηλικιών από όλους τους χώρους, με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» ανά χείρας, θα είναι αυτό το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου (12:00-13:00) σε κεντρικά «πόστα» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Όλα αυτά στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendor Week), στις οποίες, βεβαίως, συμμετέχει και το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΔΙΑ

Η «σχεδία» ΔΕΝ είναι επαιτεία! Είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.

Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

s2

Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman