ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο με αποκριάτικα δημιουργικά εργαστήρια και ακόμα μία ηλεκτρονική συναυλία της ενότητας Music Escapades.

 

Το Παιδικό Εργαστήρι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος μετατρέπεται στην πιο καλλιτεχνική γωνιά του ΚΠΙΣΝ και φιλοξενεί διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. 

Οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν τι είναι η Commedia dell’arte και θα φτιάξουν τις δικές τους περίτεχνες μάσκες, ενώ θα ολοκληρώσουν την αποκριάτικη φορεσιά τους με αυτοσχέδιες στολές από χαρτί. 

Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα εξερευνήσουν το Βενετσιάνικο καρναβάλι και τις παραδόσεις του και θα κατασκευάσουν μοναδικές μάσκες με χρυσοστόλιστες καμπύλες και χρωματιστά μοτίβα.

Το Σάββατο το βράδυ θα κλείσει με τη συναυλία του ΙΟΝ (Γιάννης Παπαϊωάννου) ο οποίος θα παρουσιάσει στο ΚΠΙΣΝ αποσπάσματα από το νέο του άλμπουμ Unsound σε συνδυασμό με παλιότερα κομμάτια του. 

Ο Πύργος των Βιβλίων θα γεμίσει με τους ηλεκτρονικούς ήχους του καλλιτέχνη, ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό του ένα μουσικό μείγμα από ambient ηχοτόπια, ατμοσφαιρικά drones, field recordings και dub techno beats.

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για παιδιά

Commedia dell’arte
Σάββατο 18.02.2017, 17.00-20.00, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Οι μάσκες αποτελούν την πεμπτουσία του βενετσιάνικου καρναβαλιού και ταξινομούνται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, στις αποκριάτικες και σ’ αυτές της Commedia dell’arte. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η Bauta, μια λευκή μάσκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο, χωρίς στόμα, και φοριέται από άντρες, γυναίκες και παιδιά.

Οι περίτεχνες μάσκες της Commedia dell’arte συνδέονται άμεσα με τις αυτοσχέδιες Ιταλικές κωμωδίες.

Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν τον χαρακτήρα που με τον οποίο θα ασχοληθούν, μεταμορφώνοντας μια λευκή μάσκα Bauta σε ένα εικαστικό αντικείμενο.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κατερίνα Ζαφειροπούλου & Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικοί, *Για παιδιά άνω των 10 ετών και τους γονείς τους, *Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

Χειροποίητα κοστούμια από χαρτί!
Σάββατο 18.02.2017, 11.30-13.30, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Με αφορμή τις Απόκριες, φτιάχνουμε μοναδικά κοστούμια από χαρτί και τα διακοσμούμε με μοτίβα, σχέδια, κολλάζ και ό,τι άλλο φανταστούμε! Αφήνουμε τη φαντασία μας να ξεδιπλωθεί, κόβουμε, κολλάμε και ζωγραφίζουμε πάνω στο χαρτί και ύστερα ντυνόμαστε με τα χειροποίητα κοστούμια μας. Με απλά υλικά δημιουργούμε ρούχα πολύχρωμα ή λιτά, αστεία ή σοβαρά, εμπνευσμένα από ιστορίες ή από τη φαντασία μας, και ο καθένας μας γίνεται ο μαγικός ράφτης που θα ντύσει τον δικό του ευφάνταστο κόσμο!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χρίστινα Κάλμπαρη, Εικαστικός

Καλλιτεχνικό εργαστήριο για ενήλικους
Εργαστήριο βενετσιάνικης μάσκας
Κυριακή / 19 Φεβρουαρίου / 2017, 17.00-20.00, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Ελάτε να δούμε μαζί βενετσιάνικες ημι-μάσκες, μάσκες Κολομπίνας ή Αρλεκίνου-Γελωτοποιού, και να εμπνευστούμε από το σχήμα τους και τα περίτεχνα διακοσμητικά τους σχέδια, για να φτιάξουμε τις προσωπικές μας μοναδικές μάσκες –διακοσμημένες με χρυσοστόλιστες καμπύλες, χρωματιστούς ρόμβους, μοτίβα με νότες ή και φουντωτά φτερά.

Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει ζωγραφική και κολλάζ.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δρ. Ζένια Δημητρακοπούλου, Εικαστικός (Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα)

Στο ΚΠΙΣΝ δωρεάν με το Shuttle Bus
Καθημερινά, 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ, με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). 
Το λεωφορείο, ξεκινά από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού - Φιξ και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ στην επιστροφή ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman