ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ζήστε τη μαγεία του σπιτιού του Μάνου Χατζιδάκι

Tweet
Share
Tweet
Share

OpenWalkAthens (OWA): Ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της.

Πότε, πού; 
Σάββατο 4 Μαρτίου, από τις 11πμ έως και τις 3μμ, μια μεγάλη γιορτή για όλους τους Αθηναίους με σημείο εκκίνησης στην Πλατεία Προσκόπων.

Παγκράτι:  μια από τις ιστορικότερες και πιο συμβολικές καλλιτεχνικές γειτονιές της Αθήνας, κοιτίδα του αστικού πολιτισμού, το Παγκράτι. Μια ευκαιρία σε μια βόλτα να ανακαλύψεις και να δεις από κοντά σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά σημεία του Παγκρατίου όπως το Μαγεμένο Αυλό, το σπίτι που έζησε τα πιο δημιουργικά του χρόνια ο Μ. Χατζιδακις, το Άλσος Παγκρατίου, αλλά και χαρακτηριστικά σημεία όπως το ζαχαροπλαστείο «Τούλα», το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και πολλά άλλα.

Πάρε χάρτη και επισκέψου τα σημεία!

Πάρε από την Πλατεία τον χάρτη στα χεριά σου και περιπλανήσου ελεύθερα με την παρέα σου  ως τις 3 στο αστικό και ιστορικό μωσαϊκό του Παγκρατίου. Γνώρισε το Μουσείο των Πρόσκοπων, τη μεγάλη ιστορία του Μαγεμένου Αυλού, μάθε για την ιστορία του 7ου Λυκείου και ζήσε από κοντά τη μαγεία και την ατμόσφαιρα του σπιτιού του Μάνου Χατζιδάκι.

Μάθε για την κινηματογραφική νησίδα, το Πτι Παλαί και παράλληλα δοκίμασε τις γεύσεις του Παγκρατίου με μια επίσκεψη στα ζαχαροπλαστεία Τούλα, Lido και Pastry Family αλλά και στο γνωστό αρτοποιείο «Πνύκα».
Ένα ταξίδι στο σήμερα, στο χθες και στο αύριο της αστικής ναυαρχίδας της πόλης μας!

Αναλυτικά τα σημεία του περιπάτου:
1) Πλ. Προσκόπων
2) Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Πτολεμαίων 1)
3) Μαγεμένος Αυλός (Αμύντα 4)
4) Λεξικοπωλείο (Στασίνου 13)
5) Μπλε Τελεία (Παυσανίου 8)
6) Μαύρος Γάτος (Πολέμωνος 4)
7) Οικία Βάρναλη
8) Pastry Family (Ριζάρη 19)
9) Σινεμά Petit-Palais (Ριζάρη 24)
10) Οικία Σεφέρη
11) Άλσος Παγκρατίου
12) 7ο Λύκειο Παγκρατίου (Σπύρου Μερκούρη και Δουριδος 1)
13) Πνύκα (Πρατίνου 13)
14) Ζαχαροπλαστείο «Τούλα» (Ευτυχίδου 41)
15) Ζαχαροπλαστείο Lido (Χρεμωνίδου 35)
16) Άγιος Φανούριος
17) Σπίτι Χατζηδάκι (Κωνσταντίνου Μάνου 3)

Παράλληλες δραστηριότητες
12.00-13.00
Ομιλία της αρχιτέκτονος Μ. Καρδαμίτση-Αδάμη
στο 7ο Λύκειο Παγκρατιου για τα σχολεια του 30.

– Στο βιβλιοπωλειο Λεξικοπωλειο στις 12:00 (Παιδική εκδήλωση για παιδιά 4+): Με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαριλίτας Χατζημποντόζη «Όλα για τη νίκη;» (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη), ένα πρωτότυπο παραμύθι για την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στη ζωή, στο χώρο του βιβλιοπωλείου θα γίνει ανάγνωση αποσπασμάτων από τη συγγραφέα και θα ακολουθήσει παιχνίδι, γέλιο, δημιουργία, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

– Μία «διαδρομή» με πλαστικοποιημένες «πατημασιές» από 11 εώς και 3 που θα συνδέουν το «Λεξικοπωλείο» με την «Μπλε Τελεία», όπου οι μικροί και μεγάλοι φίλοι θα μπορούν να φωτογραφίζουν και να πλαστικοποιούν την κάθε πατημασιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.