ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σάλο προκαλεί η νέα διαφημιστική καμπάνια του Yves Saint Laurent

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ακραία υποτιμητική για τις γυναίκες, σεξιστική και επικίνδυνη, υπό την έννοια ότι ενθαρρύνει τον βιασμό, χαρακτηρίζουν φεμινιστικές οργανώσεις τη νέα διαφημιστική καμπάνια του διάσημου οίκου μόδας Yves Saint Laurent.

Η καμπάνια, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη στη Γαλλία, είχε ως αποτέλεσμα την υποβολή δεκάδων παραπόνων στη γαλλική εποπτική αρχή για τις διαφημίσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν δύο από τα πόστερ, τα οποία έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους του Παρισιού. 

Σε αυτά, λιπόσαρκα μοντέλα στα όρια της ανορεξίας εμφανίζονται να ανοίγουν διάπλατα τα πόδια τους ή να γέρνουν πάνω σε σκαμπό, σε ασυνήθιστες πόζες που «υποτιμούν το φύλο τους» και τις κάνουν να δείχνουν σαν «αντικείμενα του σεξ». Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται όσοι καλούν την αρμόδια αρχή για να διαμαρτυρηθούν. 

«Αναμφίβολα η φίρμα έχει παραβιάσει κάποιους κανόνες», δήλωσε ο διευθυντής της αρχής, Στεφάν Μαρτέν, συμπληρώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος από τις γυναίκες πελάτισσες του Yves Saint Laurent θα αισθάνονται προδομένες από τον αγαπημένο τους οίκο.

«Η τάση αυτή του porno chic ήταν αρκετά διαδεδομένη πριν από μια δεκαετία. Τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», επισήμανε ο Μαρτέν, αποκαλύπτοντας ότι θα συναντηθεί με τους εκπρόσωπους του οίκου την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αρχή έχει την αρμοδιότητα να δώσει εντολή για την απόσυρση της καμπάνιας, εφόσον κρίνει ότι «υποτιμά» ή «εξευτελίζει» μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.