ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η γελοιότητα της σημερινής μέρας

Tweet
Share
Tweet
Share

Η μέρα της Γυναίκας είναι μια προσβολή στο γυναικείο φύλλο. Μια έμπρακτη απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά σε έναν κόσμο όπου μόνο αν έχει κανείς μια δόση θηλυκότητας αντιλαμβάνεται ότι στα χάσματα του ανδρισμού, βρίσκεται ο τόπος του πνεύματος.

Ένας ατόφιος και ανυποψίαστος αρσενικός εξαντλεί τον ορισμό του ηλίθιου…Κι ένας πολιτισμός υψώνεται μόνο όταν οι λεπταίσθητοι δίνουν τον τόνο.

Δείτε οποιοδήποτε πρόσωπο σας μετέδωσε κάποια έξαψη. Είναι μακριά από το πρότυπο της μακάριας ευθυμίας, η οποία έτσι κι αλλοιώς δεν συνδέεται με καμία σημαντική πράξη. Αντίθετα, αυτός που υποφέρει από τις ελλείψεις και τις απώλειές του και τις μεταποιεί στωικά σε μια βαθύτερη σοφία αξίζει τον σεβασμό μας. Και οι γυναίκες υφαίνουν με υπομονή κι εγκαρτέρηση τη σοφία αυτού του κόσμου.

Φεύγοντας από τη δουλειά το βράδυ της Τρίτης ακούω μια δημοσιογράφο να λέει σε έναν συνάδελφό της.

«Ας είμαστε λίγο δίκαιοι. Άμα δούνε έναν πολιτικό μ΄ εσένα, όλοι θα πούνε ότι προσπαθείς να βγάλεις είδηση. Άμα δούνε μια γυναίκα δημοσιογράφο με τον ίδιο, όλοι θα σκεφτούν ότι γαμιέται μαζί του. Οπότε, τι μέρα της Γυναίκας να λέμε τώρα και μαλακίες...».

Σωστά. Έστω κι αν ορισμένες γυναίκες εκμεταλλεύονται με πουτανιά τα θέλγητρά τους στη δουλειά, δεν είναι αυτή η ισχνή μειοψηφία που δίνει τον τόνο.  Η «μέρα της αρσενικής πουτάνας» θα έπρεπε να έχει καθιερωθεί, λέω, γιατί απο αυτές την έχουμε πατήσει οι περισσότεροι... 

Βαγγέλης Φωτεινός

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman