ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού & το Σινέ Παράδεισος σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας Νeruda

Tweet
Share
Tweet
Share

Την πολύ καλή ταινία ΝΕΡΟΥΔΑ (Neruda) προβάλει και συζητά την Τετάρτη 15/3 στις 21:00 η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού στο Σινέ Παράδεισος (Αγίου Γεωργίου & Ζάππα, Κορυδαλλός).

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαρέν  

Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπενάλ, Λουίς Νιέκο, Μερσέντες Μοράν, Αλφρέντο Κάστρο Αντονία Ζέγκερς  

Το 1948, στη Χιλή του Ψυχρού Πολέμου, ο Γερουσιαστής Πάμπλο Νερούδα (Luis Gnecco) κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι προδίδει το Κομμουνιστικό Κόμμα, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του Προέδρου Γκονζάλες Βιντέλα (Alfredo Castro). Ο αστυνομικός Όσκαρ Πελουτσοναου (Gael Garcia Bernal) έχει αναλάβει να συλλάβει τον ποιητή.

n1

Ο Νερούδα προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα, με την γυναίκα του, τη ζωγράφο Ντέλια Ντελ Καρίλ, αλλά αναγκάζονται τελικά να κρυφτούν. Εμπνευσμένος από τα δραματικά γεγονότα της νέας του ζωής, ως φυγάς, ο Νερούδα γράφει την επική ποιητική συλλογή του «Canto General». Εντωμεταξύ στην Ευρώπη ο θρύλος του κυνηγημένου από την αστυνομία ποιητή μεγαλώνει και οι καλλιτέχνες με επικεφαλής τον Πάμπλο Πικάσο κραυγάζουν για την ελευθερία του Νερούδα.Ωστόσο, ο ποιητής βρίσκει τον αγώνα με την νέμεσή του, τον επιθεωρητή, ως ευκαιρία να επανεφεύρει τον εαυτό του. «Παίζει» μαζί του, αφήνοντας προσχεδιασμένα στοιχεία, κάνοντας πιο έντονο και επικίνδυνο το παιχνίδι γάτας-ποντικιού. Σε αυτή την ιστορία του διωκόμενου ποιητή και του αδιάλλακτου αντιπάλου το, ο Νερούδα αναγνωρίζει την ευκαιρία να γίνει τόσο ένα σύμβολο για την ελευθερία , όσο και θρύλος της λογοτεχνίας.

ΔΡΑΜΑ | ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ| Έγχρ. | 1Ο7′ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman