ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα αυθεντικά σχέδια του Γιάννη Τσεκλένη εκτίθενται για πρώτη φόρα στο κοινό!

Tweet
Share
Tweet
Share

A Tseklenis Tribute: The 70s Drawings Revisited

Ο Γιάννης Τσεκλένης, διεθνής δημιουργός, πρέσβης της Ελλάδας στο χώρο της μόδας παγκοσμίως από τη δεκαετία του '60 και πρωτοπόρος του branding και της δημιουργικής βιομηχανίας εκίνης της εποχής, με σχέδια και υφάσματα αποκλειστικά δικής του έμπνευσης και παραγωγής, εξήγαγε design και μόδα για περίσοοτερες από τρεις δεκαετίες.

Τα σχέδια του αγαπήθηκαν, αποτυπώθηκαν σε φορέματα, προβλήθηκαν σε εξώφυλλα και άρθρα των μεγαλύτερων τίτλων διεθνώς (Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazzar, Times, Elle, Figaro κ.α.).

16835773 1285003044870913 6179612011730796636 o

Οι συλλογές του έφτασαν στα ράφια των πιο διάσημων καταστημάτων του κόσμου σε περισσότερες από 20 χώρες (Harrods, Selfridges, Debenhams, Saks 5th Avenue κ.α.).

Οι δημιουργίες του φιλοξενούνται σε μουσεία όπως το Victoria & Albert Museum, το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί καθώς και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα όπου έχει δωρίσει 800 και πλέον αρχέτυπα σύνολα.

t1

i-D Concept Stores τιμούν τη μοναδικότητα του Γιάννη Τσεκλένη με μία έκθεση που περιλαμβάνει τα αυθέντικα σχέδια του δημιουργού καθώς και μία mini συλλογή εμπνευσμένη από τα σχέδια του Τσεκλένη δια χειρός τριών καταξιωμένων σχεδιαστών.

Η Sophia Kokosalaki, ο Angelos Bratis και η Dolly Boucoyannis, προσθέτοντας ο καθένας το δικό του προσωπικό στίγμα ξαναζωντανεύουν τα τα πιο χαρακτηριστικά ζωγραφικά του '70.

t3

Τυπωμένα στο Σουφλί, σε ελληνικό μετάξι από το Silk House Tseklenis και αποτυπωμένα σε χρυσό με πολύτιμες πέτρες, η αναγέννηση των σχεδίων δημιουργεί μία μοναδική συλογή από φορέματα και κοσμήματα.

Η έκθεση των αυθεντικών σχεδίων υφασμάτων του Γιάννη Τσεκλένη μαζί με μαζί με την συλλογή των 3 σχεδιαστών, θα εγκαινιαστεί με ένα all day event (12 π.μ. - 19 μ.μ.) το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του i-D Concept Store στο Κολωνάκι, Κανάρη 12.

t6

Η συλλογή φορεμάτων και κοσμημάτων των 3 σχεδιαστών θα διατίθεται αποκελιστικά στα i-D Concept Stores στο Κολωνάκι και στο Golden Hall, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης (1-29 Απριλίου) θα διατίθενται προς πώληση και τα μοναδικά και σπάνια σχέδια του Γιάννη Τσεκλένη.

t4

d

p1a40deqpj1nfuj0kpdb11j7j589 900t5

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman