ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η συγκινητική αφοσίωση του ελληνικού "Χάτσικο"

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ιστορία του μοιάζει ακριβώς με αυτήν του πιο πιστού σκύλου του κόσμου, τον Χάτσικο, ο οποίος πήγαινε επί 10 χρόνια κάθε βράδυ στο σταθμό του τρένου, περιμένοντας το αφεντικό του, που όμως είχε πεθάνει. Συμβαίνει στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει συγκλονίσει τους ανθρώπους της περιοχής. 

Επί 7 χρόνια σκύλος πηγαίνει κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στη περιοχή των Πατελών, περιμένοντας το αφεντικό του που όμως έχει φύγει από τη ζωή.

Καθημερινά ,από νωρίς το πρωί, εμφανίζεται στην είσοδο σούπερ μάρκετ όπου και παραμένει μέχρι το βράδυ, αποχωρώντας θλιμμένο από το σημείο και επιστρέφοντας στο σπίτι που διέμενε το αφεντικό του με την ελπίδα να τον ξαναδεί…

Σύμφωνα με τους περίοικους που έχουν αναλάβει κατασυγκινημένοι την φροντίδα του ζώου, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο οποίος πήγαινε για ψώνια, πέθανε από ανακοπή.

Από τότε μέχρι σήμερα, το σκυλί που τον συνόδευε, κάνει κάθε μέρα το ίδιο δρομολόγιο.Μάταια όμως.

Ο αξιαγάπητος Χάτσικο ήταν ο σκύλος που έγινε σύμβολο της αφοσίωσης και της αγάπης, κυριολεκτικά για μια ζωή. Πέρα από την αληθινή ιστορία με τον Χάτσικο του οποίου τη μνήμη τιμούν κάθε χρόνο εκατοντάδες Ιάπωνες, μια ακόμη ιστορία ανιδιοτελούς αγάπης στην Κρήτη μέσα από τον ισχυρό αυτό δεσμό, έρχεται να ραγίσει καρδιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman