ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κάψτε τα σουτιέν

Tweet
Share
Tweet
Share

Άφοβα. Το λέει και η επιστήμη. Σύμφωνα με την 15ετή έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Μπεζανσόν της Γαλλίας, ο στηθόδεσμος, όχι μόνο δεν εμποδίζει το έργο της βαρύτητας, αλλά αντιθέτως βοηθά στην χαλάρωση των ιστών και δεν ανακουφίζει από τους πόνους στην πλάτη.

Ο επικεφαλής της έρευνας Jean-Denis Rouillon, πέρασε μιάμιση δεκαετία μετρώντας με χάρακα και διαβήτη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Μπεζανσόν, τις μεταβολές στα στήθη 320 γυναικών ηλικίας 18 έως 35 ετών. Μία δουλειά που αναμφίβολα θα ζήλευαν πολλοί άντρες...

Παρατήρησε πως το στήθος των γυναικών, που είχαν επιλεχθεί να μην φορούν σουτιέν, ανορθώθηκε κατά 7 χιλιοστά σε ένα μόλις χρόνο απουσίας του εσωρούχου, σε σχέση με το στήθος των γυναικών που φορούσαν και πήρε την κατιούσα.

Η 28χρονη Capucine, που πέρασε 2 χρόνια στην έρευνα μη φορώντας στηθόδεσμο, δήλωσε πως δύσκολα θα φορέσει ξανά, αφού πλέον νιώθει μεγαλύτερη ευκολία στην αναπνοή, πιο ανάλαφρη και έχει  λιγότερους πόνους στην πλάτη. 

Ο Jean-Denis Rouillon καταλήγει πως το συγκεκριμένο ρούχο δεν βοηθά στην πρόληψη της χαλάρωσης, που - μετά βεβαιότητας- θα φέρει η πάροδος των χρόνων και η επίδραση της βαρύτητας. Αντιθέτως βοηθά τους ιστούς να αποδυναμωθούν και να χαλαρώσουν.

Κλείνοντας υπενθυμίζει πως ναι μεν πρόκειται για τα πρώτα συμπερασμάτα μιάς μακροχρόνιας έρευνας όμως το δείγμα των 320 νεαρών γυναικών είναι μικρό για να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα και επισημαίνει πως οι γυναικές άνω των 45 ετών, δεν θα πρέπει να σταματήσουν απότομα τη χρήση του εσωρούχου καθώς είναι αργά γι'αυτές για να επωφεληθούν. Τονίζει δε πως όσες γυναίκες το επιθυμούν και νιώθουν άνετα με αυτό, μπορούν να συνεχίσουν να το φορούν. Άλλωστε το σουτιέν, μπορεί να μην χαρίζει πόντους ανόρθωσης, σίγουρα όμως χαρίζει πόντους στη θηλυκότητα.

(πηγή)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman