ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι προβλέπει η IBM για το 2022;

Tweet
Share
Tweet
Share

Η εταιρεία κολοσσός της ΙBM, έχει παρουσία σε 170 χώρες και αριθμεί περισσότερους από 380.000 εργαζόμενους. Ευφηύρε τον σκληρό δίσκο, τα ATM, τη γλώσσα προγραμματισμού SQM και το παγκόσμιο σύστημα κωδικοποίησης προϊόντων (UPC Barcode). Η IBM, όπως και πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις, οφείλουν την ανάπτυξή τους - εκτός των άλλων - και στις διορατικές ικανότητές τους. Το 2012, είχε προβλέψει την εκθετική αύξηση του ποσοστού των χρηστών, που συνδέονται με τα brands μέσω social media. Μία πρόβλεψη που επαλήθευσε η εκτόξευση του τότε ποσοστού από 16% σε 60%. Ύστερα από αυτή την επαλήθευση, ήταν επόμενο να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι προβλέψεις του κολοσσού. Τον Ιανουάριο, εξέδωσε το δελτίο με τις προβλέψεις που αφορούν κυρίως στις τεχνολογικές εξελίξεις και στον τρόπο που θα επηρεάσουν τη ζωή μας μέχρι το 2022.

Ακολουθούν οι 5 προβλέψεις της IBM και οι αλλαγές που θα φέρουν στα επόμενα 5 χρόνια.

bm11. Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) θα είναι σε θέση να ανιχνεύει τυχόν ψυχικές ασθένειες, βασιζόμενη μόνο στο ύφος του λόγου μας ή και μόνο και απλά και μόνο στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε, διευκολύνοντας έτσι  τους επιστήμονες να αναγνωρίζουν και να θεραπεύουν υποκείμενες ψυχικές ασθένεις όπως τη νόσο του Parkinson, τον αυτισμό και τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητα  (ΔΕΠ-Υ).

bm22. Η εξέλιξη της τεχνολογίας HyperImaging σε συνδυασμό με την Τεχνητή Νοημοσύνη, θα χαρίσουν υπεράνθρωπη όραση στον άνθρωπο. Σχεδόν ολόκληρο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, είναι αόρατο στον γυμνό οφθαλμό. Ο συδυασμός των δύο τεχνολογιών με τη χρήση μικρών και οικονομικών αισθητήρων, θα παρέχει τη δυνατότητα πιο ισχυρής όρασης ακόμα και απουσία φωτός. Έτσι τυχόν κρυμμένοι κίνδυνοι θα μπορουν να αντιμετωπισθούν ή να αποφευχθούν.

bm33. Η χρήση των μακροσκoπίων (Macroscopes) θα βοηθήσει στην κατανόηση της πολυπλοκότητας της γης, παρέχοντας απείρως λεπτομερείς πληροφορίες. Oι προηγμένη μηχανική μάθηση διερευνά τη μελέτη και την κατασκευή αλγορίθμων που μπορούν να μaθαίνουν από τα δεδομένα και να κάνουν προβλέψεις σχετικά με αυτά. Η συνδυαστική ανάλυση των δεδομένων αυτών, θα εμβαθύνει τη γνώση του φυσικού κόσμου που μας φιλοξενεί. Η συγκέντρωση επαρκών πληροφοριών για τα διαθέσιμα αποθέματα σε φαγητό, νερό και ενέργεια, για την κατάσταση του κλίματος του πλανήτη αλλά και για τους εξωγήινους παράγοντες, όπως η κοσμική ακτινοβολία, θα βοηθήσει στην έγκαιρη πρόγνωση ελλείψεων και κινδύνων.

bm44. Τα ιατρικά εργαστήρια νανοτεχνολογίας σε συνεργασία με την Τεχνητή Νοημοσύνη, θα παρέχουν πληροφορίες εντοπισμού νόσων σε πραγματικό χρόνο στη νανοκλίμακα. Έτσι οι ασθένειες θα αντιμετοπίζονται, πρωτού ακόμη εκδηλωθούν.

bm55. Οι έξυπνοι αισθητήρες θα καταγράφουν τις μεταβολλές στην περιβαλλοντική μόλυνση και θα μεταφέρουν τα στοιχεία των καταγραφών αυτών τόσο γρήγορα, όσο η ταχύτητα του φωτός, διακόπτωντας έτσι οποιαδήποτε βλαβέρη για το περιβάλλον διαρροή, που θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανή αστοχία ή ατύχημα σε βομηχανικές μονάδες.

(πηγή: research IBM)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman