ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μα, τι τρώει και παραμένει ακμαιότατη η μακροβιότερη μονάρχης;

Tweet
Share
Tweet
Share

Αφού μάθαμε το μυστικό της νεότητας της Ζωζώς, που δεν είναι άλλο από το κλισέ "νιώθω αιώνια έφηβη" και μάθαμε και το ελιξήριο της νεότητας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που δεν είναι άλλο από το ένα ποτηρακί ουίσκι με μία κουταλιά μέλι, ας μάθουμε και τη διατροφή που κρατά ακμαία την 91χρονη Βασίλισσα...

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της Telegraph, ο σεφ της βασιλικής οικογένειας, Μαρκ Φλανάγκαν, ετοιμάζει 2 φορές την εβδομάδα ένα προτεινόμενο μενού, το οποίο παραδίδει στη Βασίλισσα κι εκείνη με τη σειρά της κάνει τις επιλογές της.

Το πουρνό, η Ελισάβετ ξεκινάει την ημέρα της με μία κούπα ζεστό τσάι Earl Grey, χωρίς γάλα και ζάχαρη, το οποίο συνοδεύει με μπισκότα. Τα αγαπημένα της είναι με μέλι, τζίντζερ, φρούτα και σοκολάτα. Λατρεύει τη σοκολάτα σε οποιαδήποτε μορφή και οποασδήποτε μάρκας. Στη συνέχεια τρώει δημητριακά (ευρείας) και φρούτα. Κάποιες φορές επιλέγει τοστ και μαρμελάδα ή αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό και τρούφα.

Στο μεταξύ, πίνει κι ένα ποτήρι τζιν ή Dubonnet (απεριτίφ) με μία φέτα λεμόνι και πολύ πάγο.

qu

Ντάλα μεσημέρι, το γεύμα περιλαμβάνει ψάρι με λαχανικά, κατά προτίμηση γλώσσα ή σωλομό με σπανάκι και κολοκυθάκια. Ενίοτε επιλέγει κοτόπουλο στο γκριλ με σαλάτα, ενώ το ρύζι, οι πατάτες και τα μακαρόνια απαγορεύονται αυστηρά.

Το δείλι, απολαμβάνει πάλι μία κούπα τσάι συνοδεία σάντουιτς, που περιέχουν αγγούρι, καπνιστό σολομό, αυγό και μαγιονέζα, ή ζαμπόν και μουστάρδα ή σάντουιτς με μαρμελάδα βατόμουρο.

Μόλις πέσει ο ήλιος, τρώει κρέας (φιλέτο βοδινού ή κρέας ελαφιού, φασιανό ή σολομό), σερβιρισμένο με σος από μανιτάρι, ουίσκι και κρέμα.

Για επιδόρπιο, επιλέγει φράουλες από το Balmoral ή γλυκά λευκά ροδάκινα από το κάστρο του Windsor και για επίγευση, ένα ποτηράκι σαμπάνια αρκεί...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman