ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ελλάδα που αντιστέκεται! Formula με ελληνική τεχνογνωσία!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία εξελίσσει η ομάδα "UoP Racing" των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2002 και έχει ως έδρα το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, βρίσκεται πλέον στο "δεύτερο αυτοκίνητο Formula Student και υπάρχει πολύ μεγάλη εξέλιξη σε όλα τα υποσυστήματα του μονοθεσίου", επισήμανε ο συντονιστής της ομάδας (team coordinator) Χάρης Μπίκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τη νέα βελτιωμένη έκδοση του μοντέλου του αγωνιστικού αυτοκινήτου της ελληνικής ομάδας.

Η ιδέα για τη μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης προέκυψε στην ομάδα το 2011. "Ήμασταν μια από τις πρώτες ομάδες Formula Student στην Ευρώπη που κάναμε αυτή τη μετάβαση" εξήγησε ο κ. Μπίκας, επισημαίνοντας πως για να πετύχει υψηλές επιδόσεις αλλά και βαθμολογία ένα όχημα στο εν λόγω Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρέπει να συνδυάζει και τις επιδόσεις αλλά και το χαμηλό κόστος.

Η εργασία της "UoP Racing" εξασφάλισε ήδη στην ομάδα τις πρώτες επιτυχίες της, αφού στην προηγούμενη αγωνιστική σεζόν κέρδισε και στους δύο διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε, "το επονομαζόμενο cost and manufacturing event, το οποίο έχει να κάνει με την κοστολόγηση του αυτοκινήτου", όπως ανέφερε ο κ.Μπίκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.