ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Απέναντι στην Τυραννία: 20 μαθήματα από τον 20ο αιώνα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η επίθεση κατά της δημοκρατίας δεν είναι ποτέ άμεση. Γίνεται με μικρά, ύπουλα βήματα, με την επίκληση της «βούλησης του λαού», με την μεταμφίεση του αυταρχισμού σε πράξεις που υποτίθεται ότι απηχούν το «κοινό αίσθημα», αλλά αποδεικνύονται καταλυτικές της ελευθερίας.

Αυτό υποστηρίζει o ιστορικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Yale Timothy Snyder στο νέο του βιβλίο με τίτλο Απέναντι στην Τυραννία: 20 μαθήματα από τον 20ο αιώνα, που κυκλοφορεί στις 24 Απριλίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.

Γραμμένο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, το βιβλίο περιέχει είκοσι μαθήματα που μας δίνει ο εικοστός αιώνας ανατρέχοντας σε εκατό χρόνια ιστορίας, με σταθμούς την ανάδυση του φασισμού, του ναζισμού και του κομμουνισμού. Ο έγκριτος ιστορικός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πώς εγκαθιδρύθηκαν αυτά τα καθεστώτα, στο πώς επιβλήθηκαν σε λαούς που παρακολουθούσαν σαν υπνωτισμένοι την μία παραβίαση των δημοκρατικών αρχών μετά την άλλη, στο πώς παρέσυραν απλούς πολίτες και τους μετέτρεψαν σε όργανα των δόλιων σκοπών τους. 

Το βιβλίο του Αμερικανού ιστορικού Timothy Snyder, που μας καλεί σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε την τυραννία κυκλοφορεί στις 24 Απριλίου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

bo

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman