ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Cafe Alzheimer» ένα υποστηρικτικό περιβάλλον χωρίς στίγμα

Tweet
Share
Tweet
Share

To πρόγραμμα “Café Alzheimer” διοργανώνεται από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» σε συνεργασία με το Σωματείο Φροντιστών Ασθενών με Νόσο Αlzheimer και απευθύνεται σε άτομα με νόσο του Alzheimer και τους φροντιστές τους. Στα πλαίσια του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάσσουν εμπειρίες και πληροφορίες, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον χωρίς στίγμα.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή συναισθηματικής υποστήριξης, η αλληλοβοήθεια και η μείωση της κοινωνικής απομόνωσης που συχνά βιώνουν οι ασθενείς με άνοια, αλλά και οι φροντιστές τους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επαγγελματίες υγείας διάφορων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση τόσο των φροντιστών όσο και των ασθενών για συζήτηση και καθοδήγηση σχετικά με θέματα που αφορούν τη νόσο. Επιπλέον, σε κάθε συνάντηση πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες με σκοπό την ψυχαγωγία των εξυπηρετούμενων (όπως μουσική, θεραπεία δια αναμνήσεων, quiz, παζλ κλπ.)

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε 2 εβδομάδες, ημέρα Τετάρτη, από τις 17:30 έως τις 19:30, στην αίθουσα της τραπεζαρίας του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ» (1ος όροφος), στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο ψυχίατρος και επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», Αντώνης Μούγιας και συντονίστρια του προγράμματος είναι η ψυχολόγος Έλενα Σκαλτσουνάκη.

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» ιδρύθηκε από μέλη της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας το 2001. Αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο φορέα παροχής δωρεάν υπηρεσιών για ηλικιωμένους στη χώρα μας. Περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από περισσότερους από 85 επαγγελματίες υγείας και δεκάδες εθελοντές της εταιρείας μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ»: 210-8235050, 210-8235620.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman