ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα δένδρα που χάνουμε

Tweet
Share
Tweet
Share

Η πρώτη παγκόσμια βάση δεδομένων των δέντρων αποκάλυψε ότι 9.600 είδη δέντρων απειλούνται με εξαφάνιση, από τα συνολικά 60.065 που εντόπισε ότι υπάρχουν.

Η Βραζιλία είναι η χώρα με τον πιο ποικιλόμορφο πληθυσμό δέντρων, με 8.715 είδη, σύμφωνα με την Διεθνή Ομάδα Προστασίας Βοτανικών Κήπων (BGCI). Η Βραζιλία διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο αριθμό ειδών δέντρων που συναντώνται μόνο εκεί, με 4.333.

 

Συνολικά το 58% των δέντρων είναι ενδημικά μόνο σε μία χώρα, με 2.991 είδη να βρίσκονται μόνο στη Μαδαγασκάρη και 2.584 μόνο στην Αυστραλία.

Μετά τη Βραζιλία, η Κολομβία είναι η χώρα με τη δεύτερη υψηλότερη ποικιλομορφία, με 5.776 διαφορετικά είδη δέντρων, ακολουθούμενη από την Ινδονησία, με 5.142.

Η BGCI έχει έδρα το Λονδίνο και αντιπροσωπεύει περίπου 2.500 βοτανικούς κήπους σε όλο τον κόσμο. Η ομάδα χρησιμοποίησε δεδομένα από περισσότερες από 500 δημοσιευμένες πηγές για να δημιουργήσει τη λίστα, με κύριο στόχο να παρέχει ένα εργαλείο για τους ανθρώπους που εργάζονται για την προστασία σπάνιων και απειλούμενων ειδών δέντρων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης.

Από τα 60.065 είδη δέντρων, μόνο περίπου 20.000 έχουν αξιολογηθεί για την κατάστασή τους, και από αυτά τα 9.600 απειλούνται με εξαφάνιση. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει πάνω από 300 είδη που είναι άκρως απειλούμενο με λιγότερα από 50 δέντρα να απομένουν στην άγρια ​​φύση.

Εκτός από την Αρκτική και την Ανταρκτική, όπου δεν υπάρχουν δέντρα, το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής έχει τη χαμηλότερη ποικιλομορφία, με λιγότερα από 1.400 είδη δέντρων.

Η βάση δεδομένων θα ενημερώνεται συνεχώς, καθώς περίπου 2.000 νέα είδη φυτών ανακαλύπτονται κάθε χρόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman