ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν η Μέρκελ συνάντησε την Ιβάνκα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ στην Ιβάνκα Τραμπ για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της συνόδου κορυφής γυναικών του G20 (W20), με θέμα την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, εξέπληξε πολλούς, κυρίως λόγω των εκ διαμέτρου αντίθετων προσωπικοτήτων των δύο κυριών και της όχι και τόσο επιτυχημένης συνάντησης της Καγκελαρίου με τον "Πλανητάρχη".

Η Άνγκελα Μέρκελ, κόρη ιερέα, μεγάλωσε σε ένα συντηρητικό και αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην κβαντική χημεία διέγραψε μία σύντομη ακαδημαϊκή καριέρα και έκανε τα πρώτα της πολιτικά βήματα ξεκινώντας από τα χαμηλά, ως τεχνικός υπολογιστών στο κόμμα Δημοκρατική Αφύπνιση (DA). Έκτοτε εξέλιχθηκε σταδιακά και πλέον, η "βετεράνος" πολιτικός Άνγκελα Μέρκελ, φιγουράρει σταθερά στην κορυφή της λίστας του Forbes, με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη.

Η Ιβάνκα Τραμπ, από την άλλη, απόφοιτος του οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, μητέρα τριών παιδιών ξεκίνησε την πορεία της περνώντας από τον χώρο του μόντελινγκ και έπειτα από λίγα χρόνια πέρασε στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου επιχειρήσεων του πατέρα της, Ντόναλντ. Ιδιοκτήτρια εταιρειών με παπούτσια, τσάντες, αρώματα και κοσμήματα, η "πρώτη κόρη" του πλανητάρχη μετρά μόλις λίγους μήνες ως μη αμειβόμενη σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και θεωρείται δαιμόνια επιχειρηματίας. 

Παρά τις όποιες διαφορές, οι δύο κυρίες λειτούργησαν αρμονικά κατά την εκδήλωση, στην οποία επίσης συμμετείχαν η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ, η υπ. Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ και η Στεφανί Μπσχορ, πρόεδρος της γερμανικής Ένωσης Γυναικών Επιχειρηματιών.

Βέβαια η Ιβάνκα Τραμπ αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον πατέρα της και το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες δηλώνοντας ότι: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου δεν υπήρχαν περιορισμοί στο τι μπορώ να πετύχω". "Είναι πρωταθλητής στο να υπερασπίζεται τις οικογένειες και να τις κάνει να ανθούν στις νέες πραγματικότητες…", δήλωση που προκάλεσε γέλια και αποδοκιμασίες στο ακροατήριο.

Στο εσωτερικό της Γερμανίας αποδίδουν την πρόσκληση της Α. Μέρκελ σε διπλωματική κίνηση που στόχο έχει να φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Κάτι που ίσως και να πέτυχε η Α. Μέρκελ, αφού οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά, τη Δευτέρα, για "τις προκλήσεις στην ασφάλεια" που προκαλεί η στάση της Β. Κορέας.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, λήφθηκε και μία selfie με την Ιβάνκα να ποζάρει με τον αέρα μοντέλου...

se

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman