ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είστε λάτρεις των θρίλερ; Oι νύχτες τρόμου είναι εδώ!

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι ταινίες τρόμου είναι ταινίες που έχουν στόχο να μας τρομάξουν και να προκαλέσουν τις χειρότερες φοβίες μας. Επικεντρώνονται στην σκοτεινή πλευρά της ζωής, το μεταφυσικό και τα περίεργα και ανησυχητικά γεγονότα. Ασχολούνται με την αρχέγονη φύση του ανθρώπου. Όλα τα σκοτεινά, πρωτόγονα και αποκρουστικά γνωρίσματα που μας απωθούν αλλά και μας ελκύουν, παρουσιάζονται στο αυτό το είδος ταινιών. Οι ταινίες τρόμου προκαλούν συναισθήματα που στη πραγματική ζωή δεν μπορείς (ή ..δεν θες) να έχεις. 

Αν φοβηθείς, είδες μια καλή ταινία τρόμου.

Και επειδή μια ταινία τρόμου δεν είναι ποτέ αρκετή, τότε σίγουρα θα σε ενδιαφέρει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival - ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ που διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά.

Οι Νύχτες Τρόμου αποτελούν το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών τρόμου στην Ελλάδα, και ένα από τα πιο ανερχόμενα της Ευρώπης, έχοντας ήδη τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας. Κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία στους χιλιάδες των θεατών του να παρακολουθήσουν genre ταινίες απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου, πολλές από τις οποίες σε πρώτη πανελλήνια ή και παγκόσμια προβολή!

horr2

Έτσι και φέτος, το 4ο φεστιβάλ Νύχτες Τρόμου, έχει ετοιμάσει για εσάς ένα πρόγραμμα με πάνω από 40 διεθνείς και Ελληνικές παραγωγές, καθώς και 20 νέες παραγωγές μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα, εκτός από τις πρεμιέρες, θα συμπεριλαμβάνει και τα καθιερωμένα αφιερώματα, με τη φετινή χρονιά να έχει μια αύρα επιστημονικής φαντασίας, με αφιέρωμα στο Sci-Fi Horror, αλλά και ελληνικό άρωμα, με ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Τρόμο.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ελληνικό Τρόμο, θα προβληθούν 5 ταινίες μέσα από μια περίοδο τριών δεκαετιών.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (Island of Death - 1976) του Νίκου Μαστοράκη, μια αγγλόφωνη χαμηλού κόστους ταινία γυρισμένη στη Μύκονο που θέλησε να ακολουθήσει τα χνάρια των αμερικανικών θρίλερ τρόμου των αρχών της δεκαετίας του ’70 σοκάροντας το θεατή, εκμεταλλευόμενη παράλληλα τα όμορφα φυσικά τοπία.

ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (The Devil's Men - 1976) του Κώστα Καραγιάννη, που αναμιγνύει το μύθο το Μινώταυρου με το Βαλκάνιο σατανισμό, βάζοντας αντιμέτωπους τουςDonald Pleasence και Peter Cushing!

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ (1990) του Πάνου Κοκκινόπουλου, με το Στράτο Τζωρτζογλου και Κατερίνα Λέχου να μπλέκονται με τις παγανιστικές παραδόσεις ενός αιγαιοπελαγίτικου νησιού, χαρίζοντας στο σκηνοθέτη δύο βραβεία από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΚΑΚΟ (2005) με τον Γιώργο Νούσια να φέρνει τα ζόμπι στους δρόμους της Αθήνας.

RAZOR (2007) του Φίλιππου Χαλάτση, μια διασκεδαστική “σπλατεριά” που αναπαράγει όλα τα κλισέ κλασικών ταινιών φρίκης, βάζοντας μια συντροφιά φίλων που έχει αποφασίσει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο σ’ ένα απομονωμένο εξοχικό να πέφτουν θύματα ενός διεστραμμένου μακελάρη.

Καθημερινά θα προβάλλονται 6 ή και 8 ταινίες μεγάλου μήκους, μαζί με πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.

 4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Horrorant «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»

Αθήνα | 4 - 10 Μαΐου | ΙΝΤΕΑΛ, ΟΣΚΑΡ
Θεσσαλονίκη | 11 - 17 Μαΐου | ΒΑΚΟΥΡΑ 1 & 2
Αλεξανδρούπολη |  ΗΛΥΣΙΑ
Λάρισα | VICTORIA CINEMAS
Ρόδος | PALLAS CINEMAS CENTER
Ηράκλειο |  ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 

ΙΝΤΕΑΛ: Πανεπιστημίου 46 (στάση μετρό Πανεπιστήμιο) Τηλ.: 2103826720
ΌΣΚΑΡ Digital: Αχαρνών 330 (ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια) Τηλ.: 2102281563.

Περισσότερα εδώ κι εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman