ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν μεγαλώσω, θα σπουδάσω Γιουροβίζιον

Tweet
Share
Tweet
Share

Τη δημιουργία ενότητας σπουδών σχετική με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Μάλτας. Η νεά ενότητα σπουδών θα ονομάζεται "Interpreting Music Culture: Multimodality, MTV & Eurovision".

Η Γιουροβίζιον είναι μία από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές στον κόσμο, με περισσότερα από 60 χρόνια κάλυψης. Ο αιθαλής θεσμός έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των μελετητών και από την δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα, οι έρευνες με αντικέιμενο το φαινόμενο της Γιουροβίζιον πληθαίνουν. 

Από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ακαδημαϊκές μελέτες, δημοσιεύτηκε το 1992 από τους Ντανιέλ Νταγιάν και Έλιχου Κατζ. Επικεντρώθηκε σ’ αυτό που ονομάζεται Media Events, και σύμφωνα με τους Νταγιάν και Κατζ πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που χαρακτηρίζεται ως "διακοπές μαζικής επικοινωνίας". Σύμφωνα με τους μελετητές, τέτοιου είδους προγράμματα επιτρέπουν στους τηλεθεατές να αισθάνονται μέρος της παράστασης κάτι που δίνει στον διαγωνισμό έναν ιστορικό σεβασμό.

Από την στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε ο διαγωνισμός έχουν γραφεί πολλά επιστημονικά άρθρα κι έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διδασκαλίας σε διάφορους τομείς. Έχουν γραφεί πολλά βιβλία και ο αριθμός των μαθητών και φοιτητών που επιλέγουν την Γιουροβίζιον ως πεδίο μελέτης και έρευνας αυξάνεται, καθώς όπως φαίνεται προσφέρει απεριόριστες επιλογές.

Και εις ανώτερα...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.