ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα παντελόνια του Τσακαλώτου είναι το θέμα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Ήταν κάποια στιγμή στις προηγούμενες μαρτυρικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που ο ορμητικός, πλην ελάχιστα έχων επαφή με τη δεινή πραγματικότητα των Ελλήνων επειδή όπως πολλά κυβερνητικά στελέχη έχει κι αυτός δεμένο τον γάϊδαρό του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος «απείλησε» ότι αν υποχωρούσε το αφορολόγητο όριο κάτω από τα 9.600 ευρώ θα υπέβαλλε την παραίτησή του.

Λεονταρισμοί της πλάκας. Διότι ο ίδιος συνομολόγησε να πέσει τώρα γύρω στα 5.600 και βλέπουμε…

Ε, η ασυνέπεια του Ευκλείδη είναι πρόδηλη. Και έχει κανείς απεριόριστα περιθώρια να τον χτυπάει κάτω σαν χταπόδι γι΄ αυτές τις ελαφρότητες. Αλλά μέχρις εκεί.

Διότι το να τον κατηγορεί μέσα στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος ότι «δεν φοράει παντελονάκια» (σ.σ: ναι με αυτό το χλιαρό, και φλωράδικο υποκοριστικό!...) επειδή δεν παραιτείται τώρα, υπερβαίνει τα όρια οποιασδήποτε κομματικής αντιπαράθεσης.

Στα καφενεία αυτό είναι λόγος βαρειάς παρεξήγησης που λύνεται συνήθως με χειροδικία. Στη Βουλή;

Γιατί θα πρέπει να δικαιώνεται η αηδιαστική παρουσία των ναζί στο Κοινοβούλιο με τέτοιες συμπεριφορές τις οποίες μια μόλις ημέρα νωρίτερα ο ίδιος ο Λοβέρδος δήθεν (ναι δήθεν!) καταδίκαζε;

Και τι θα πει στη θυγατέρα του άμα τον ρωτήσει τι σημαίνει αντριλίκι: ψευτομαγκιές και φούμαρα εκ του ασφαλούς και στην πραγματικότητα ασυνέπεια και στο κρεβάτι λίγος;

Στην προσφυγική Τούμπα όταν τα βλέπουμε αυτά, αναρωτιόμαστε έκθαμβοι και με απαξία «Ολούρμου ρε!»…

- Γιώργος Χατζηδημητρίου

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman