ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι Κυριακές φέρνουν προσφυγές

Tweet
Share
Tweet
Share

Mπορεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα να ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο η εφαρμογή των διατάξεων αναμένεται να απαιτήσει πολλαπλάσια προσπάθεια. Ενδεικτικό είναι το τι αναμένεται να γίνει σε σχέση με τις ρυθμίσεις για τις Κυριακές. Ήδη σειρά επιχειρήσεων ή διαχειριστές και ιδιοκτήτες κλειστών συγκεντρωμένων χώρων εμπορίου – mall –ετοιμάζονται να προβάλλουν συγκεκριμένα άρθρα του νόμου που τους εμποδίζουν από το να ανοίξουν. Κεντρικό επιχείρημα που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν είναι το ότι φαλκιδεύεται ο ανταγωνσιμός.

Αυτό αναφέρει σχετικό κείμενο που έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική του σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και σημειώνει ότι οι προσφυγές θα γίνουν με αιτιολογία ότι δεν τους συμπεριλαμβάνει όλους η ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
 
Ωστόσο δεν αποκλείεται και συλλογικότητες εμπόρων να προσφύγουν κατά των υπουργικών αποφάσεων και συνολικά του δευτερογενούς δικαίου που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο ανοίγματος στις περιοχές πέρα από το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
 
Πάντως, όπως υπενθυμίζεται στο σχετικό κείμενο:  «μέχρι τώρα οι τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΑΒ-Βασιλόπουλος, Lidl και Σκλαβενίτης είτε δεν ανοίγουν τις Κυριακές είτε δήλωσαν ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο αρκεί για την αγορά και δεν πρόκειται να ανοίξουν στο μέλλον».
 
Επίσης μία από τις μεγάλες εταιρίες που «τρέχουν» Mall η Lamda, όπου κι εσχάτως Värde Partners μπήκε ως επενδυτής, βλέπουν τα μεγάλα της πολυκαταστήματα να μένουν κλειστά με τη νέα ρύθμιση. Σημειώνεται ότι η νεοϊδρυθείσα LAMDA malls αποτελεί κυρίαρχο σχήμα στο τομέα των εμπορικών ακινήτων και πόλο έλξης ξένων επενδυτών.
 
Η σχετική συμφωνία δεν αφορά μόνον την ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων εμπορικών κέντρων της Lamda Development, αλλά τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που έχει ως στόχο να κυριαρχήσει στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων στην χώρα μας. Και τούτο όχι αποκλειστικά μέσω εξαγορών υπαρχόντων εμπορικών κέντρων με ισχυρό brand name, αλλά και με την ανάπτυξη νέων εμπορικών κέντρων.
 
Στο φόντο αυτό αναμένεται η Lamda Malls να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της στο νέο τοπίο.
 
Το κείμενο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου:
 
Με προσφυγές κατά της απόφασης για αθέμιτο ανταγωνισμό αναμένεται να απαντήσουν σειρά επιχειρήσεων ή διαχειριστές και ιδιοκτήτες κλειστών συγκεντρωμένων χώρων εμπορίου ,καθώς δεν τους συμπεριλαμβάνει η ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές .Πάντως, έως σήμερα οι τρεις μεγάλες αλυσίδες Σούπερ μάρκετ Αβ-Βασιλόπουλος , Lidl και Σκλαβενίτης είτε δεν ανοίγουν είτε δήλωσαν ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο αρκεί για την αγορά και δεν πρόκειται να ανοίξουν
 
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δήμος Παπαδημητρίου είναι υπέρμαχος του ανοίγματος των καταστημάτων , σε αντίθεση το γεγονός ότι σειρά από βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ έχτισαν "καριέρες" με τους αγώνες υπέρ του κλεισίματος και τις επτά Κυριακές , ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ  που ισχύει έως σήμερα.
 
Δείτε:
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ
Athens Metro MallΛεωφ. Βουλιαγμένης 276, Αγ. Δημήτριος
AthensHeartMall Πειραιώς 180, Ταύρος
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Αttica Σύνταγμα
Notos Αιόλου
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
McArthurGlen AthensBuilding Block E71,ΔήμοςΣπάτων–Αρτέμιδος- (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ)
Όλα πέριξ του αεροδρομίου
 ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
RiverWest Λεωφόρου Κηφισού 96-98 Αιγάλεω
GoldenHallΛεωφ. Κηφισίας 37A, Μαρούσι
TheMALL Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι
Mediterranean Cosmos 11ο χλμ. Θεσ/νίκης - Μουδανιών, Θεσσαλονίκη   
EnigmaMallΝέα Μουδανιά, Δήμος Νέας Προποντίδας
 
 
- Γ.Α.

Πηγή: Reporter.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman