ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Athens Fine Drinking:Η γιορτή του καλού ποτού στο Παλαιό Χρηματιστήριο

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Athens Fine Drinking ξεκίνησε και είναι έτοιμο να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες γευσιγνωσίας και μία ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στον κόσμο του εκλεκτού και εκλεπτυσμένου.

Μέχρι τις 21 Μαΐου, η καρδιά της πόλης «χτυπάει» στο ιστορικό κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου στη Σοφοκλέους.

Για 4 ημέρες, το Athens Fine Drinking φιλοξενεί στο Παλαιό Χρηματιστήριο, 8 pop-up bars που θα σερβίρουν εξαιρετικά ποτά και μοναδικές δημιουργίες κορυφαίων bartenders από 32 σπουδαία bars της πόλης, τα οποία θα εναλλάσσονται στο χώρο, προσφέροντας fine drinking εμπειρίες στους επισκέπτες του.

Ο κ. Χάρης Ψαρούδας, διευθυντής των Reserve Brands της Diageo Hellas μιλά στο Reporter για τη σημασία αλλά και τους στόχους της διοργάνωσης.

1)Κ. Ψαρούδα, ποια είναι η σημασία και οι στόχοι της διοργάνωσης του Athens Fine Drinking;

Το Athens Fine Drinking by World Class, που διοργανώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στο Παλαιό Χρηματιστήριο, είναι ο μοναδικός θεσμός μύησης στη φιλοσοφία και κουλτούρα του ποιοτικού ποτού, μέσα από μία τελετουργία εξερεύνησης, με όλες τις αισθήσεις.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το επαναλαμβάνουμε και φέτος! Πέρυσι, για τέσσερις ημέρες, οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν στον αριστουργηματικό χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου, δοκιμάζοντας τα εκλεκτά αποστάγματα σε ευφάνταστα serves. Ήταν μία τέλεια ευκαιρία για τους λάτρεις του καλού ποτού, να έρθουν σε επαφή και να μυηθούν στο fine drinking, ένα κίνημα που καλλιεργεί τη συναίσθηση του τι πίνουμε, πώς το πίνουμε και το πού το πίνουμε.

Την ίδια στιγμή, σε 23 bars στο κέντρο της πόλης, μπορούσαν να απολαύσουν signature cocktails ειδικά δημιουργημένα για τον θεσμό, σε προνομιακή τιμή.

Φέτος, το Athens Fine Drinking αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δύναμη με την Αθήνα να ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη του fine drinking στο διεθνές στερέωμα. 32 από τα πιο εκλεκτά bars της Αθήνας συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, ενώ ο θεσμός επεκτείνεται με περισσότερα events, exclusive mentoring sessions (για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά πίσω από την premium τέχνη των «Perfect Serves»), καθώς και μια επιπλέον εβδομάδα, όπου τα συνεργαζόμενα bars θα συνεχίσουν να παρέχουν τα «Perfect Serve Menus»– ειδικά μενού που παρουσιάζουν τις perfect serves προτάσεις τους.

Τα pop-up bars που θα παρουσιάσουν φέτος τις προτάσεις στο Athens Fine Drinking by World Class θα εναλλάσσονται (8 διαφορετικά κάθε μέρα) από τις 18 μέχρι τις 21 Μαΐου στον χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου.

2)Ποιοι συμμετέχουν και πώς έγινε η επιλογή των συμμετεχόντων;

Συμμετέχουν 32 κορυφαία bar της Αθήνας, όλα σε μία γεωγραφική ακτίνα από το χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου. Άρα ένα πολύ βασικό κριτήριο για την επιλογή των συμμετεχόντων ήταν γεωγραφικό, καθώς αποτείναμε την πρόσκληση σε bar τα οποία βρίσκονταν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Φυσικά έπαιξαν ρόλο και μια σειρά από κριτήρια και παράγοντες, όπως το κατά πόσο τα σημεία είχαν εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, κατά πόσο διέθεταν δημιουργικές λίστες και πρωτίστως κατά πόσο συμπορεύονταν με το όραμά μας να χτίσουμε τις βάσεις του fine drinking.

3)Κατά τη γνώμη σας, η χώρα μας διαθέτει κουλτούρα ποτού ανάλογη με αυτή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και πώς μπορεί να λειτουργήσει το fine drinking για την προώθηση του τουρισμού μας;

Η Αθήνα, κατά την άποψή μου είναι πλέον ο νέος δυνατός «παίχτης» στο πεδίο της fine drinking κουλτούρας. Είναι πια μια εδραιωμένη κατάσταση, μια πόλη όπου μπορεί να προωθήσει ένα νέο τουριστικό προϊόν, προσελκύοντας όλο και περισσότερους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για την εμπειρία του fine drinking.

Αθηναϊκά μπαρ βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου, bartenders εμφανίζονται ως guests στα σημαντικότερα μπαρ του πλανήτη, ενώ events παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώνονται στην πόλη με τους τουρίστες να έρχονται στην Αθήνα για να δουν από κοντά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνές.

Το fine drinking είναι ένα κίνημα που καλλιεργείται πλέον έντονα στη χώρα και το Athens Fine Drinking είναι ένας θεσμός εμπνευσμένος από το World Class που θέλει να μεταδώσει την γνώση των premium spirits στο ευρύ κοινό.

Αποτελεί μία σπουδαία γιορτή που ενισχύει την πόλη, το κέντρο της και την κουλτούρα του καλού ποτού. Προσωπικά θεωρώ ότι μετά τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, η Αθήνα είναι μια σπουδαία πόλη για να αποτελέσει πόλο έλξης του τουρισμού παρέχοντας υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες στον τομέα της φιλοξενίας, όπου περιλαμβάνεται και η σκηνή των bar.

4) Η υπεύθυνη κατανάλωση είναι μια σημαντική αρχή που πρέπει να διέπει τον κλάδο. Πώς αυτή υιοθετείται ώστε να μην γινόμαστε μάρτυρες τραγικών περιστατικών;

Οι μάρκες μας στην Diageo έχουν μια μακρά παράδοση ποιότητας, ενδιαφερόμαστε για τους καταναλωτές μας και η υπεύθυνη κατανάλωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ξεχωριστής εμπειρίας που θέλουμε να τους προσφέρουμε.

Αυτό πρεσβεύουμε και στο Athens Fine Drinking. Ήδη από την περσινή χρονιά, η κατανάλωση στο Athens Fine Drinking περιοριζόταν στα 2 serves την ημέρα.

Παράλληλα, στο site της διοργάνωσης υπήρχαν πολλές χρήσιμες συμβουλές για την υπεύθυνη κατανάλωση αλλά και στον ίδιο το χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου, ομάδα της Diageo ενημέρωνε το κοινό για την υπεύθυνη κατανάλωση.

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης κατανάλωσης το Athens Fine Drinking by World Class συνεργάζεται φέτος με το Taxiplon, παρέχοντας μαζί με το βραχιολάκι εισόδου, εκπτωτικό κουπόνι αξίας 5 ευρώ για την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών του το τετραήμερο 18-21 Μαΐου. Όπως συνηθίζω να λέω η απόλαυση μπορεί να είναι πραγματική απόλαυση μόνο αν γίνεται σωστά.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman