ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

19ο SciFY Academy "Εισαγωγή στα Νοήμονα Συστήματα"

Tweet
Share
Tweet
Share

Την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 19:00, η SciFY και το INNOVATHENS Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (χώρος διεξαγωγής: Αεριοφυλάκιο 2), σας προσκαλούν στην 19η SciFY Academy με θέμα, “Εισαγωγή στα Νοήμονα Συστήματα”.

Τους μήνες Μάιο και Ιούνιο η SciFY Academy αφιερώνεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Τον Μάιο, στο 1ο Σεμινάριο της σειράς αυτής, ο Dr. Γιώργος Γιαννακόπουλος, ερευνητής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του ΕΚΕΦΕ “Δημοκριτος” και CTO στην SciFY θα μας εισάγει στην έννοια των Νοημόνων - Ευφυών Συστημάτων.

Πρόκειται για μία παρουσίαση όπου οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν πρότερες γνώσεις Πληροφορικής ή Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς έμπνευση αυτής της παρουσίασης αποτέλεσε αντίστοιχο μάθημα όπου διδάσκει ο Dr. Γιώργος Γιαννακόπουλος στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Γνωσιακή Επιστήμη" του Τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ).

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες:
- Να αποδεχτούν την αξία της τεχνητής νοημοσύνης
- Να αναγνωρίζουν τι είναι νοημοσύνη και τεχνητή νοημοσύνη
- Να απαριθμούν (φυσικά και τεχνητά) συστήματα που παρουσιάζουν νοημοσύνη
- Να απαριθμούν λειτουργίες νοημόνων συστημάτων
- Να συσχετίσουν τα νοήμονα συστήματα με τις διαφορετικές επιστήμες

Η παρουσίαση θα ενέχει πιθανώς εργασία σε ομάδες, χωρίς την απαίτηση υποστηρικτικού εξοπλισμού, πέρα από έναν τρόπο να κρατούμε σημειώσεις.

sci

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές, που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τις αρχές της (Τεχνητής) Νοημοσύνης. Στο παρελθόν η παρουσίαση έχει απευθυνθεί και σε κοινό από άλλους τομείς όπως: παιδαγωγικά, αρχιτεκτονική, εφαρμοσμένα μαθηματικά, κοινωνικές επιστήμες, κ.ά. Φυσικά η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την έννοια της (Τεχνητής) Νοημοσύνης.

Είσοδος ελεύθερη ‐ Δηλώσεις συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN19Tickets

Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 19.00 @ INNOVATHENS

Βεβαίωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικά)

Περισσότερες πληροφορίες για τη SciFY: www.scify.org

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman