ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δωρίστε το φαγητό που σας περίσσεψε σε αυτούς που το έχουν ανάγκη

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Μπορούμε είναι η συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων να μειώσουν τη σπατάλη φαγητού και παράλληλα να καταπολεμήσουν τον υποσιτισμό σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», καθημερινά, φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές σώζεται και προσφέρεται, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζεται επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

b4

Το φαινόμενο της σπατάλης φαγητού προσεγγίζεται συνολικά μέσω:

Με το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» στηρίζονται άμεσα, αξιοπρεπώς και με διαφάνεια οι συνανθρώπους μας που χρήζουν μεγαλύτερης διατροφικής βοήθειας.  

Το πρόγραμμα «Μπορούμε» μεσολαβεί, φέρνοντας σε επαφή τους δωρητές φαγητού με όσους έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε κοντινές περιοχές.

Στην πλατφόρμα υπάρχει επίσης κι ένας χάρτης με φορείς που έχουν σταθερά ανάγκη από δωρεές, ώστε να μπορεί ο καθένας, χωρίς μεσολάβηση, να δωρίζει τρόφιμα, όποτε θέλει.

b1

Τις μέρες των γιορτών, που σε πολλά νοικοκυριά θα περισσέψουν ποσότητες φαγητού που δεν προλαβαίνουν να καταναλωθούν, μπορεί κανείς - να συμβουλεύεται τον χάρτη για να επιλέξει κάποιον από τους φορείς που βρίσκονται κοντά του ή να επικοινωνεί με το «Μπορούμε» στο 210 3237805 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να τον βοηθήσουν στην δωρεά των τροφίμων.

Η οργάνωση προσφέρει, επίσης τη δυνατότητα σε ομάδες ατόμων ή εταιρείες να μαζέψουν βασικά είδη διατροφής και να τα δωρίσουν σε άπορες οικογένειες.

Τα αποτελέσματα της οργάνωσης μέχρι σήμερα:

- Η οργάνωση καθημερινά σώζει & προσφέρει περισσότερες από 20.000 μερίδες φαγητού. 

- Χάρη στο μηχανισμό διάσωσης & προσφοράς της οργάνωσης, 1€ λειτουργικού κόστους αντιστοιχεί σε περισσότερες από 40 μερίδες φαγητού για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

- Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί συνολικά πάνω από 14.000.000 μερίδες φαγητού αξίας πάνω από 21.000.000€ (με 1,5€ / μερίδα)

- Περισσότεροι από 500 εθελοντές έχουν στηρίξει το Μπορούμε

- Η οργάνωση συνεργάζεταιε με περισσότερους από 600 κοινωφελείς φορείς, συσσίτια και κοινωνικές υπηρεσίες δήμων σε όλη την Ελλάδα

b5

- Περισσότερες από 400 επιχειρήσεις προσφέρουν φαγητό σε τακτική βάση

- Προσφέρεται φαγητό σε 80 σημεία της Ελλάδας

- Περισσότερα από 6.000 παιδιά έχουν λάβει μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο»

- Περισσότεροι από 24 τόνους φρέσκα φρούτα και λαχανικά μέσω του "Μπορούμε στη Λαϊκή" έχουν σωθεί και προσφερθεί

- 40 τόνοι φρέσκων λαχανικών και φρούτων έχουν σωθεί & προσφερθεί μέσω του «Μπορούμε στο Χωράφι»

- Η οργάνωση έχει μετατρέψει περισσότερες από 82.000 ευρώ χρηματικές δωρεές σε δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ στηρίζοντας 1.456 ωφελούμενους μέσω του "Είμαστε Οικογένεια"

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman