ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Πρόσφυγας ή μετανάστης; Χριστιανός ή μουσουλμάνος; Στρατιώτης ή άμαχος;»

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπορεί αυτές οι ερωτήσεις να ακούγονται όλο και πιο συχνά, για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα όμως δεν υπάρχουν αυτοί οι διαχωρισμοί. Με νέο ραδιοτηλεοπτικό σποτ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μας καλούν να δούμε τους ασθενείς τους χωρίς παρωπίδες και ταμπέλες, όπως ακριβώς τους βλέπουν οι ομάδες τους σε όλο τον κόσμο: Ως ανθρώπους με επιτακτικές ιατρικές και ανθρωπιστικές ανάγκες που κινδυνεύουν.

«Σε μια εποχή που, δυστυχώς, αμφισβητούνται παγκοσμίως ακόμα και οι ανθρωπιστικές αξίες, η ιατρική ηθική και η αμερόληπτη, ουδέτερη και ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση, επιλέξαμε να τονίσουμε την αρχή της μη-διάκρισης, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο με την ελληνική κοινωνία σε αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο Χρήστος Χρήστου, χειρουργός και Πρόεδρος ΔΣ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Στον πυρήνα της νέας αυτής καμπάνιας ευαισθητοποίησης τοποθετείται και πάλι ο άνθρωπος, ο ασθενής, ο τραυματίας, εκείνος που βρίσκεται σε ανάγκη ανεξαρτήτως φυλής, τόπου γέννησης, γλώσσας ή θρησκείας».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκαν στο Παρίσι πριν 46 χρόνια έχοντας ως βασική αρχή την προσφορά ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, χωρίς καμιά φυλετική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλη  διάκριση. Αυτή τη στιγμή, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανταποκρίνονται με βάση αυτή την αρχή σε περισσότερες από 65 χώρες, στις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες που εκτυλίσσονται στον πλανήτη, όπως στη Συρία, την Υεμένη, τη Νιγηρία και το Νότιο Σουδάν, αλλά και στην Ελλάδα, όπου παραμένουν στην πρώτη γραμμή της λεγόμενης «προσφυγικής κρίσης».

Oι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν χρηματοδοτούνται από το ελληνικό Κράτος ή την ΕΕ, αλλά στηρίζονται κυρίως σε ιδιώτες δωρητές που υποστηρίζουν οικονομικά την οργάνωση, δίνοντας τη δυνατότητα για ανεξάρτητη και αμερόληπτη δράση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman