ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο βαθμό κυβερνοασφάλειας

Tweet
Share
Tweet
Share

Σύμφωνα με την έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, ο πλούτος τροφοδοτεί το ηλεκτρονικό έγκλημα αλλά δεν φαίνεται να εξασφαλίζει και την κυβερνοασφάλεια. Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η έρευνα και οι κυβερνήσεις καλούνται να αναλάβουν δράση.

Η Σιγκαπούρη είναι η χώρα που έχει τον καλύτερο βαθμό κυβερνοασφάλειας και βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Πολλά πλούσια κράτη έχουν τρύπες στα ηλεκτρονικά συστήματά, ενώ τα φτωχότερα δείχνουν τον τρόπο για να κλείσουν αυτές οι τρύπες.

Δεύτερη πιο ασφαλής χώρα διαδικτυακά είναι οι ΗΠΑ. Η Μαλαισία βρίσκεται στη τρίτη θέση, το Ομάν βρισκεται στην 4η, η Εσθονία στην 5η, ο Μαυρίκιος στην 6η, στην7η θέση βρίσκεται η Αυστραλία, η Γεωργία και η Γαλλία μοιράζονται την 8η θέση, ο Καναδάς βρίσκεται στην 9η και την πρώτη δεκάδα κλείνει η Ρωσία που κατέχει την 10η θέση.

Στην 11η θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ιαπωνία και η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο στη 12η, το Ισραήλ στην 20η, η Ινδία βρίσκεται στην 23η, η Γερμανία στην 24η, η Κίνα στην 34η. Η Κύπρος είναι στην 61η θέση της κατάταξης, η Ελλάδα στην 64η και η γειτονική Τουρκία στην 43η και στην τελευταία θέση βείσκεται η Ισημερινή Γουινέα.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη των 165 χωρών εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman