ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φρένο στην εξαγωγή τεχνογνωσίας βάζει η Γερμανία

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Γερμανία ενέκρινε σήμερα τους κανόνες που καθιστούν ευκολότερη την παρεμπόδιση της πώλησης σε επενδυτές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρήσεων σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας της, προκειμένου να σταματήσουν την «απώλεια» της τεχνογνωσίας τους. Βασικός στόχος βέβαια είναι να μπει ένα φρένο στην αυξανόμενη «δίψα» των Κινέζων να αποκτήσουν γερμανική τεχνογνωσία.

Οι νέες ρυθμίσεις, που έρχονται εν μέσω φόβων ότι η αύξηση του προστατευτισμού πλήττει το παγκόσμιο εμπόριο, επιτρέπουν στη γερμανική κυβέρνηση να παρεμποδίζει εξαγορές εάν υπάρχει ο κίνδυνος να διοχετευθεί στο εξωτερικό σημαντική τεχνογνωσία. Οι κανόνες αυτοί δεν χρειάζονται κοινοβουλευτική έγκριση.

«Παραμένουμε μια από τις πιο ανοικτές οικονομίες στον κόσμο, αλλά επίσης χρειαζόμαστε να λάβουμε υπόψη τις προϋποθέσεις θεμιτού ανταγωνισμού», δήλωσε σε σημερινή ανακοίνωση η υπουργός Οικονομίας Brigitte Zypries . «Το χρωστάμε αυτό στις εταιρίες μας. Συχνά ανταγωνίζονται με χώρες, των οποίων οι οικονομίες δεν είναι τόσο ανοικτές όσο η δική μας», πρόσθεσε.

Η πρωτοβουλία της Angela Merkel αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ισχύ καθώς ο σχεδιασμός είναι, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, σε πλήρη συντονισμό με τη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γαλλία και την Ιταλία. Αρχίζει να δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα πλέγμα προστασίας για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, την ώρα που η Ελλάδα κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση προτάσσοντας την ανάγκη ενίσχυση των ξένων επενδύσεων στη χώρα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman