ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ιστορία του εμβληματικού ρολογιού Cartier Tank Watch

Tweet
Share
Tweet
Share

Το 1917 κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο παριζιάνος κοσμηματοπώλης Louis Cartier εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει ένα νέο τετράγωνο ρολόι, από τα γαλλικά Tanks Renault FT-17 που χρησιμοποιούσαν οι Γάλλοι στο δυτικό μέτωπο - μια ενδιαφέρουσα αρχή για αυτό που θα γινόταν το πιο κομψό ρολόι χειρός.

artier1

100 χρόνια αργότερα το Cartier Tank Watch, που διατίθεται πλέον σε πολλές εκδόσεις, σχήματα και μέταλλα, εξακολουθεί να κατέχει αυτή την τιμή και σε ένα καινούργιο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει από το Flammarion σε λίγες εβδομάδες.

cart2

Όπως δηλώνει ο βραβευμένος συγγραφέας του βιβλίου Franco Cologni στο «Watch The Cartier Tank», ο Monsieur Cartier παρουσίασε το πρωτότυπο Tank Watch στον στρατηγό John "Black Jack" Pershing, διοικητή της Αμερικανικής δύναμης στο Δυτικό Μέτωπο, ευχαριστώντας  τον για τις ηρωικές του ενέργειες. ήταν επίσης μια πολύ έξυπνη κίνηση μάρκετινγκ.

cart3

Συνέχισε να είναι το ρολόι επιλογής για όλους από την Cary Grant, τον Gary Cooper (κάτω), τον Andy Warhol και τον Ralph Lauren, ο οποίος αργότερα απέκτησε το ρολόι του Warhol για την προσωπική του συλλογή. Αρχικά σχεδιασμένο ως αντρικό ρολόι, το φορούσε και η Patti Smith και η Jackie Kennedy, που πιστοποιούν την παγκόσμια απήχηση του.

cart4

Το πιο cool από όλα, είναι ότι μπορεί να το δει κανείς στον καρπό του Steve McQueen το 1968 στην ταινία «The Thomas Crown Affair», μια από τις αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών. "Το Cartier Tank Watch είναι ένα από τα λίγα ρολόγια στην ιστορία που αξίζει να θεωρηθεί ως εμβληματικό τόσο από άποψη λειτουργίας όσο και από άποψη μορφής", γράφει ο Franco Cologni  στον περίφημο εικονογραφημένο τόμο των 300 σελίδων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman