ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η εκπληκτική ιστορία της Dino του σπουδαίου Keith Richards

Tweet
Share
Tweet
Share

Η εκπληκτική 1972 Ferrari Dino 246 GT που ανήκε στον σπουδαίο Keith Richards θα δημοπρατηθεί από τον οίκο  Bonhams, στο Goodwood Revival στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα. Η εμβληματική Dino, και ο ζωντανός θρύλος και Rolling Stone γιορτάζουν την 50ή επέτειό τους, όπως δήλωσε ο οίκος, με πολύ κομψό τρόπο

Bonhams

Ο Keith αγόρασε την Dino το 1972 και την χρησιμοποίησε συχνά όταν οι Rolling Stones ήταν σε ευρωπαϊκές περιοδείες, όπως αναφέρεται στις σημειώσεις του Bonhams για αυτήν. η άλλη επιλογή του ήταν μια Bentley που αποκαλούσε "Blue Lena".

Bonhams

Όπως δήλωσε ο Alan Dunn, ο Διευθυντής  των Τουρνέ των Rolling Stones, "Σε αυτές τις ευρωπαϊκές περιοδείες της δεκαετίας του 1970, η μπάντα έπαιρνε το τζετ της και πετούσε σε κάθε συναυλία ενώ, ο Keith, ο οποίος απόφευγε να πετάει όποτε μπορούσε, επέλεγε να οδηγήσει την  Dino, φτάνοντας συχνά στο ξενοδοχείο του συγκροτήματος στη μέση της νύχτας. "

Bonhams

Δεδομένης της συχνά άγριας οδήγησης του Keith, για να μην αναφέρουμε την περιβόητη τάση του για ελεγχόμενες ουσίες, «είναι να απορεί κανείς πως  η Ferrari επέζησε», σημειώνει ο οίκος Bonhams. Ο Keith είχε βάλει περίπου 25.000 μίλια όμορφων διαδρομών πριν την πουλήσει σε έναν συλλέκτη στην Ιαπωνία το 1986.

Bonhams

Αυτό, το πραγματικό κομμάτι στην ιστορία των αυτοκινήτων και του rock & rol, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να ανήκει σε ένα μουσείο κάπου, εκτιμάται ότι θα πιάσει τα  500.000 δολάρια.

Bonhams

 Λαμβάνοντας  υπόψη ότι ο Keith αγόρασε το αυτοκίνητο το έτος που κυκλοφόρησε το άλμπουμ των Stones Exile On Main Street και μετά άλλα οκτώ ακόμα άλμπουμ , έχοντας την στην κατοχή του, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις σημαντικότερες Dinos στην ιστορία των δημοπρασιών αυτοκινήτων και της rock & rol.

Πάνος Τσαγκαράκης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman