ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Σκιές" του Άντι Γουόρχολ, στον οίκο Calvin Klein

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στα κεντρικά γραφεία του οίκου Calvin Klein εκτίθεται ένα τολμηρό εγχείρημα, οι "Σκιές" του Άντι Γουόρχολ.

Το έργο που φιλοτέχνησε ο πάπας της ποπ αρτ τη διετία 1978-79 ήταν από πάντα ένα εγχείρημα γεμάτο παγίδες για να το στήσει κανείς.

Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για ένα ενιαίο μνημειακών διαστάσεων έργο που αποτελείται από πολλαπλούς ζωγραφισμένους καμβάδες, αλλά πρέπει να κρεμαστεί με ιδιότυπο τρόπο στους τοίχους της αίθουσας όπου θα εκτεθεί.

"Ο λόγος είναι η μοναδικότητα του Σκιές" σημειώνει η Κόρτνεϊ Μάρτιν, η αναπληρωτής διευθυντής και επιμελήτρια στο Ίδρυμα Dia Art, στο οποίο ανήκει το έργο.

Απαιτήθηκαν επίπονες, γεμάτες επινόηση εργασίες συντήρησης και η πολύτιμη οικονομική βοήθεια στο στήσιμο της έκθεσης από τον οίκο Calvin Klein.

Η έκθεση του έργου συμπίπτει με μεγάλη αναδρομική του Γουόρχολ (12 Νοεμβρίου με 31 Μαρτίου του 2019) στο Whitney Museum of American Art. Την οποία συνδιοργανώνει η Ντόνα Ντε Σάλβο, φίλη του Άντι τη δεκαετία του 1980 όταν ήταν επιμελήτρια στο Dia.

Η Ντε Σάλβο είπε ότι θα της άρεσε πολύ να εκθέσουμε το έργο κατά τη διάρκεια της αναδρομικής στο Whitney, μιας και θα συμπλήρωνε όλη την ιδέα που είχε η ίδια για την έκθεση" είπε η Κόρτνεϊ Μάρτιν.

Του χρόνου, το έργο θα εγκατασταθεί και πάλι στο Dia: Beacon στη Νέα Υόρκη. Δεν έχουν καταλήξει ακόμη ποιο τμήμα του έργου θα εκτίθεται μακροπρόθεσμα εκεί αλλά η Μάρτιν δηλώνει πως "ανέκαθεν, στόχος μας ήταν να εκθέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους καμβάδες".

Το Andy Warhol: Shadows στα HQ του Calvin Klein, 205 West 39th Street, έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.