ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα Downton Abbey σε ένα βιβλίο (pics)

Tweet
Share
Tweet
Share

"Με τις μοναδικές ιστορίες τους, την έξοχη εξωτερική αρχιτεκτονική, τους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και τα πανέμορφα τοπία, τα βρετανικά εξοχικά σπίτια είναι από καιρό αντικείμενο γοητείας και φαντασίας", σημειώνει ο συγγραφέας Jeremy Musson σχετικά με το λαμπρό νέο του βιβλίο.

Το βιβλίο The Country House – Past, Present, Future: Great Houses of the British Isles, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Rizzoli: περίπου 400 σελίδες περιέχει πάνω από 300 φωτογραφίες και εικονογραφήσεις, καθιστώντας το μια ωραία προσθήκη στο τραπεζάκι σας ως βασικό έργο αναφοράς για οποιαδήποτε βιβλίο αρχιτεκτονικού σχεδίου.

Rizzoli

Ο Musson, ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες της Βρετανίας, "τραβάει  την κουρτίνα" σε μερικά από τα καλύτερα και πιο σημαντικά ιστορικά αρχοντικά της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας και των σημαντικότερων ιστορικών αρχοντικών, τα οποία έχουν αποτελέσει έμπνευση για τους σχεδιαστές παντού. Όπως,  τον αμερικανό σχεδιαστή Ralph Lauren ο οποίος έχει χτίσει μια αυτοκρατορία στυλ πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων βασισμένη σε ένα ειδυλλιακό όραμα για το τι ήταν η ζωή σε αυτά τα παλάτια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξακολουθεί να είναι.

Rizzoli

Ορισμένα από τα ιδιόκτητα σπίτια ανήκουν πλέον στο βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Conservation National, το οποίο βοήθησε στη διατήρηση περισσότερων από 500 ιστορικών ορόσημων μέχρι σήμερα, πολλά από τα οποία είναι ανοιχτά στο κοινό. άλλα είναι πραγματικά Downton Abbeys που εξακολουθούν να ανήκουν σε ιδιώτες και έχουν βρεθεί στην οικογένειά τους για γενιές.

Rizzoli

Μαζί με τόνους αρχειακών εικόνων και νέας φωτογραφίας που ανατέθηκαν για το βιβλίο, στις σελίδες του περιλαμβάνονται δοκίμια και ενημερωτικά κείμενα που «προσφέρουν τόσο ιστορική όσο και σύγχρονη ματιά στη ζωή σε αυτά τα μεγάλα κτήματα». Πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους συγκέντρωσαν συλλογές τέχνης, έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα ποιότητας μουσείου, τα οποία είναι εξίσου πολύτιμα με τα ίδια τα σπίτια.

Rizzoli

Το βιβλίο απευθύνεται σε "αγγλόφιλους, βασιλικούς παρατηρητές, λάτρεις του τρόπου ζωής του εξοχικού σπιτιού, αρχιτέκτονες εσωτερικού σχεδιασμού" και τα γραφικά είναι απλά εκπληκτικά. Όχι όλοι οι καλύτεροι εσωτερικοί χώροι είναι πλούσια διακοσμημένοι, ωστόσο. σε μερικά από τα σπίτια ευγενών η αρχιτεκτονική έχει επιτραπεί να λάβει το κεντρικό σκηνικό, με επένδυση από μαόνι, πέτρες από πέτρινο τζάκι και απλά -  αντίκα - ξύλινα έπιπλα που προσφέρουν μοναδικό στολίδια.

Rizzoli

Και στις δύο περιπτώσεις, αυτά τα κτήματα δεν είναι απλά μουσεία. "Τα εξοχικά σπίτια, λόγω του μεγέθους τους, της ιστορίας τους και της φυσικής τους παρουσίας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, υποδηλώνουν σταθερότητα και μνημεία ", γράφει ο Christopher Ridgway, επιμελητής του Castle Howard, το κτήμα που έγινε γνωστό στο βιβλίο Brideshead Revisited. εμφανίζονται ως "αμετάβλητα κατασκευάσματα που δημιουργήθηκαν για δεκαετίες, αν όχι για αιώνες", πολύ πιο κοντά στην αλήθεια είναι ότι "τα περισσότερα ιστορικά σπίτια και κτήματα έχουν βρεθεί σε κατάσταση ροής από την ημέρα που χτίστηκαν και η επιβίωσή τους συχνά πλαισιώνεται γύρω από την κρίσιμη εξίσωση της εξισορρόπησης της αλλαγής με τη συνέχιση της ιδιοκτησίας και της διαχείρισης. "

Rizzoli

Έτσι παρατηρεί ότι «οι κάτοικοί τους διαφέρουν από γενιά σε γενιά · το κτίριο και το τοπίο γίνονται μάρτυρες κάθε είδους παρέμβασης · ​​οι συλλογές και τα αρχεία μεγαλώνουν και συστέλλονται · και το απόθεμα αφηγήσεων που σχετίζονται με τον τόπο αυξάνεται συνεχώς». Και έτσι, ενώ μπορεί να φαίνονται αμετάβλητα από πολλές δεκαετίες παρελθόν, "αυτά τα μέρη παραμένουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επειδή είναι δυναμικά".

Rizzoli

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman