ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πέντε χλιδάτες βιβλιοθήκες μέσα σε αρχιτεκτονικά αριστουργήματα

Tweet
Share
Tweet
Share

Όταν πρόκειται για αρχιτεκτονική, δεν είμαστε εξοικειωμένοι με ένα μόνο στυλ. Παρόλο που, φυσικά, εκτιμούμε το μοντέρνο και βιομηχανικό σχεδιασμό, αισθανόμαστε και αγάπη για τις κλασικά σχεδιασμένες κατοικίες της σύγχρονης ιστορίας, με τη μουσειακή  ομορφιά τους και απολύτως αφοσιωμένες στην πολυτελή διαβίωση.

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν πέντε εκπληκτικά κτήματα που παρατίθενται παρακάτω από τη Διεθνή Κτηματομεσιτική του οίκου Christie's, τα οποία συνοδεύονται από πλούσιες ιδιωτικές βιβλιοθήκες, όπου ένα άτομο μπορεί να διαβάσει ένα από τα συλλεκτικά έργα του Dickens ή του Proust δίπλα σε ένα τζάκι που καίει, ένα σκυλί ανάμεσα στα πόδια του και ένα  ποτήρι ουίσκι στο χέρι:

Beverly House

Christie's International Real Estate

Αυτό το σπίτι των 135 εκατομμυρίων δολαρίων, με 19 υπνοδωμάτια στο Beverly Hills που χτίστηκε το 1927, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήματα  παγκοσμίου φήμης.  Ο  JFK και η Jackie έκαναν τον μήνα του μέλιτος τους εδώ, ήταν κάποτε σπίτι του William Randolph Hearst και συνήθιζαν να κινηματογραφούν σκηνές, όπως  στη ταινία The Godfather. Η διώροφη βιβλιοθήκη είναι απλά απίστευτη.

English Manor House

Christie's International Real Estate

Αξίας περίπου 9,5 εκατομμύρια δολάρια, αυτό το ιστορικά σημαντικό αγγλικό εξοχικό σπίτι έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές ιδιωτικές βιβλιοθήκες ποτέ. Ολόκληρη η δυτική πτέρυγα του αρχοντικού απορροφάται από μια τεράστια βιβλιοθήκη σχεδιασμένη για τη συλλογή 18.000 βιβλίων του αρχικού ιδιοκτήτη Lord Coleridge.

Historic French Chateau

Christie's International Real Estate

Αξίας  2,9 εκατομμύρια δολάρια, αυτό το εντυπωσιακό κάστρο αναγεννησιακού στιλ 10 δωματίων στην κοιλάδα του ποταμού Dordogne, η τιμή τουείναι «κλοπή». Χτισμένο τον 17ο αιώνα, το ιστορικό σπίτι διαθέτει μια φιλόξενη βιβλιοθήκη με εντυπωσιακό τζάκι στο ένα άκρο ενώ το εκτεταμένο έδαφος περιλαμβάνει τα ερείπια ενός παρεκκλησίου του 11ου αιώνα και αρκετές φυσικές πηγές.

Pellyn Wood

Christie's International Real Estate

4.5 εκατομμύρια δολάρια θα σας πάρουν για τα κλειδιά για αυτό το πολύ αριστοκρατικό κτήμα στο Charlotte, NC. Η πανέμορφη βιβλιοθήκη με επένδυση από ξύλο καρυδιάς εκτείνεται σε δύο ορόφους, ενώ η ιδιοκτησία των πέντε στρεμμάτων διαθέτει επίσημους κήπους, μονοπάτια για περπάτημα, περίπτερο με τζάκι, γήπεδο τένις και πισίνα με θαλασσινό νερό.

Moorish Villa

Christie's International Real Estate

Η Ίμπιζα μπορεί να είναι συνώνυμη με τα τρεχούμενα πάρκα, τις πισίνας και της παραλίες, αλλά σε αυτό το ακίνητο αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορείτε να μείνετε και να απολαύσετε το καταπληκτικό τοπίο. Χτισμένο σε πέτρα και σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο, έχει σχεδιαστεί σεμαυριτανικό στυλ που προσδίδει ένα άγγιγμα εξωτισμού που επεκτείνεται στην άνετη βιβλιοθήκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman