ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα avant-garde υπέρ - αυτοκίνητα του Pagani

Tweet
Share
Tweet
Share

Το 1999 ο Horacio Pagani, ο πρώην αρχιμηχανικός της Lamborghini, έκανε το ντεμπούτο του πρώτου σούπερ αυτοκινήτου που έφερε το πασίγνωστο όνομα: Pagani Zonda. Ο κινητήρας των 444 ίππων του Pagani Zonda ήταν λίγο πιο ζωηρός από τα σημερινά σούπερ αυτοκίνητα, αλλά ο σχεδιασμός του παραμένει τόσο avant-garde, όσο ήταν πριν από 20 χρόνια.

Mikael Masoero

Βλέποντας πώς ήταν ακριβώς φτιαγμένο πριν από 20 χρόνια, μοιάζει με την τέλεια αφορμή για ένα όμορφο βιβλίο που γιορτάζει το Zonda, και το ακόμη πιο εξωφρενικό διάδοχο του Huayra - που ονομάστηκε από τον Huayra Tata, τον θεό του ανέμου στον πολιτισμό των Inca – και τον άνθρωπο που ξεπέρασε τα άκρα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Mikael Masoero

Pagani Hypercars: είναι ο τίτλος του βιβλίου, που γράφτηκε από τον Horacio Pagani με τον Luca Venturi και συνοδεύεται από φωτογραφίες του Mikael Masoero. Μόλις κυκλοφόρησε από τον Rizzoli, και είναι ένα από τα πιο cool βιβλία supercar που δημοσιεύθηκε ποτέ.

Mikael Masoero

Επτά εικονικά αυτοκίνητα παρουσιάζονται σε βάθος από το Zonda και Huayra, μαζί με αποκαλυπτικά περάσματα για τον δημιουργό τους. Με 720 ίππους που προέρχονται από τον κινητήρα twin-turbo V12 που αναπτύχθηκε από την Mercedes-AMG, το Huayra ανέβσε σημαντικά τον πήχη από τις ημέρες Zonda.

Mikael Masoero

Το  Huayra υποτίθεται ότι περιορίζεται σε μόλις 100αυτοκίνητα και όλα έχουν πωληθεί.

Mikael Masoero

Κάθε ένα Roadster Huayra  είναι αξίας  2,6 εκατομμύρια δολάρια και είναι μια εξατομικευμένη δημιουργία, με τον πελάτη να προσδιορίζει κάθε πλευρά των εσωτερικών και εξωτερικών λεπτομερειών. Και η αφοσίωσή του Pagani στη δημιουργική διαδικασία οδήγησε σε συγκρίσεις με τον Leonardo Da Vinci.

Mikael Masoero

"Κάθε αυτοκίνητο έχει τη δική του ψυχή, η οποία αντανακλά αυτή του πελάτη", λέει ο Pagani. Χρειάστηκαν χρόνια για να αναπτυχθεί το Roadster της Huayra, τον οποίο ο Pagani επέμεινε να ανασχεδιάσει από την αρχή και όχι μόνο να κόψει τη στέγη από το coupé, του έδωσε μια ώθηση  ισχύος 754 hp επίσης.

Rizzoli

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman