ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το haute couture atelier του Bugatti

Tweet
Share
Tweet
Share

"Bright and clinically pure" είναι ο τρόπος που ο Bugatti περιγράφει το εκπληκτικά όμορφο atelier του στο Molsheim της Γαλλίας, όπου το υπερπόντιο Chiron των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και ακόμη πιο εξωτικά δημιουργήματα κατασκευάζονται εντελώς με το χέρι σε ένα περιβάλλον που συνηθέστερα συνδέεται με ταινίες του Bond παρά με ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων.

Bugatti

Δεν θα βρείτε ρομπότ σε μια γραμμή συναρμολόγησης, απλά απίστευτα εξειδικευμένοι τεχνικοί που βάζουν μαζί τα πιο ακραία οχήματα στον κόσμο. Χρειάζονται μήνες για να κατασκευαστεί κάθε αριστούργημα σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές του σχεδιαστή και του ιδιοκτήτη του.

Bugatti

Ο Bugatti γιορτάζει την 110η επέτειό της φέτος και , όπως λέει  ο πρόεδρος της μάρκας Stephan Winkelmann παλιά, όπως και σήμερα, «η ποιότητα και η δεξιοτεχνία είναι τα δύο σκέλη του DNA του Bugatti». "Ο ιδρυτής της εταιρείας Ettore Bugatti  είπε ότι ένα τεχνικό προϊόν είναι τέλειο μόνο όταν είναι τέλειο από την αισθητική του άποψη.

Bugatti

Το 2018, ο Bugatti δημιούργησε 76 Chirons και σκοπεύει να δημιουργήσει άλλες 80 φέτος, εκτός από τα πρώτα παραδείγματα του εκθετικά πιο αποκλειστικού Divo των 1.500 ίππων, τα 40 από τα οποία έχουν ήδη κοστίσει 5.8 εκατομμύρια δολάρια ανά συλλέκτη.

Bugatti

Χρειάζονται τρεις εβδομάδες μόνο για να εφαρμοστούν τα διάφορα κορυφαία στρώματα στο αμάξωμα κάθε νέου Bugatti. μέχρι και οκτώ στρώσεις για τις ειδικές εργασίες βαφής και έξι στρώσεις για τα "γυμνά" στοιχεία από ανθρακονήματα. "Ανάμεσα σε κάθε βήμα η εργασία ελέγχεται επακριβώς, κάθε στρώση εφαρμόζεται, αλέθεται και γυαλίζεται με το χέρι" και αυτό είναι μόνο το τελικό βήμα.

Bugatti

Χρειάζονται 20 τεχνικοί για τη συναρμολόγηση των περισσότερων από 1.800 εξαρτημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός αυτοκινήτου και μόνο πέντε αυτοκίνητα μπορούν να συναρμολογηθούν  ανά πάσα στιγμή. "Τα μηχανήματα απλώς βοηθούν στην τοποθέτηση ή τη συμμόρφωση με ακριβείς τιμές, όπως η προδιαγραφόμενη ροπή σύσφιξης για βίδες τιτανίου", σημειώνει ο  Bugatti.

Bugatti

"Τα σπορ αυτοκίνητα Bugatti δεν είναι συγκρίσιμα με άλλα αυτοκίνητα, όχι για τη δύναμη, ταχύτητα, υλικά και ποιότητα", δηλώνει ο Christophe Piochon, Διευθυντής Παραγωγής και Logistics του Bugatti. "Ξεκινάει με την επιλογή των υλικών εδώ στο Atelier, ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε τα μοντέλα μας δημιουργώντας ένα ατομικό χειροποίητο προϊόν σε αυτή την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, κάτι, που το καθιστά μοναδικό, αυτό είναι το haute couture του κόσμου των αυτοκινήτων".

Bugatti

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman