ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί οι ξανθές αμείβονται καλύτερα

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι ξανθές, που συχνά προβάλλονται ως το στερεότυπο των ανέμελων και των καταφερτζούδων γυναικών, αμείβονται με επτά τοις εκατό περισσότερα χρήματα από τις μελαχρινές και άλλων χρωμάτων μαλλιών γυναίκες. Επιπροσθέτως, φαίνεται πως προτιμούν επίσης να παντρεύονται πλουσιότερους άνδρες, που κερδίζουν και αυτοί με τη σειρά τους έξι τοις εκατό περισσότερα από ότι οι άνδρες των υπολοίπων γυναικών.

Αν και φημολογείται ότι οι ξανθές ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση τους παρά για το μυαλό τους, ωστόσο, όπως φαίνεται τελικά, πληρώνονται περισσότερα από τις υπόλοιπες γυναίκες. Παλαιότερη έρευνα του περιοδικού Economics Letters, αναφέρει ότι οι γυναίκες που έχουν ξανθά μαλλιά, έχουν αυξημένες αμοιβές κατά 1.600 αγγλικές λίρες το χρόνο, με μέσο ετήσιο μισθό 22.000 λιρών, στην Αγγλία. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Queensland, οι οποίοι εξέτασαν 13.000 γυναίκες, δήλωσαν ότι η διαφορά στην αμοιβή των ξανθών (έναντι των άλλων γυναικών, με διαφορετικό χρώμα μαλλιών), παραμένει ίδια, ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων, όπως το ύψος, το βάρος και η μόρφωση τους.

Αλλά, δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν γιατί οι ξανθές απολαμβάνουν μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία, αποφαινόμενοι, ότι οι γυναίκες με διαφορετικό χρώμα μαλλιών δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Ο Dr David Johnston, που ήταν επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε πως οι ξανθές γυναίκες συχνά παρουσιάζονται περισσότερο ελκυστικές από τις υπόλοιπες αλλά επίσης και λιγότερο έξυπνες. Αλλά φαίνεται πως η σχέση των ξανθών με την ομορφιά κυριαρχεί οποιασδήποτε αντίληψης πως έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη. Αυτό, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το ξανθό εφέ, αποτελεί προφανή λόγο στην «αγορά γάμου».

Η Olga Uskova, πρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης ξανθών γυναικών, δήλωσε «οι ξανθές έχουν πλουσιότερους άνδρες, επειδή είναι περισσότερο διασκεδαστικές και κοινωνικές, και οι άνδρες ελκύονται περισσότερο από αυτές. Επίσης, τα πάνε καλύτερα στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, επειδή όταν κάνουν κάποιο λάθος δηλώνουν: «ωωω, συγνώμη γι’ αυτό, αλλά βλέπεις, είμαι ξανθιά». Με αποτέλεσμα να τη γλυτώνουν.

Μετά από όλα αυτά, τα διαφωτιστικά περί των ξανθών γυναικών, αντιλαμβάνομαι τώρα γιατί τείνουν να εξαφανιστούν οι αυθεντικές καστανές και μελαχρινές Ελληνίδες από τη χώρα. Είναι βέβαιο ότι οι ξανθές (για να είμαστε δίκαιοι όχι όλες αλλά αρκετές, τουλάχιστον από αυτές που κατακλύζουν τα ηλεκτρονικά media) έχουν απαντήσει προ καιρού στο δίλλημα του Erich From “να έχεις ή να είσαι” επιλέγοντας το πρώτο!

Πάνος Τσαγκαράκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman