ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από τις Jaguar XK120 και XK140 στην E-Type

Tweet
Share
Tweet
Share

Το 1935, όταν μια μικρή εταιρία μοτοσικλετών στο Coventry, της Αγγλίας, ξεκίνησε ένα σαλόνι σπορ αυτοκινήτων που ονομάζεται Jaguar SS, λίγοι θα μπορούσαν να το είχαν προβλέψει ότι ήταν η γένεση ενός από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Τον επόμενο χρόνο η Jaguar θα γιορτάσει  την 85η επέτειό της και για να μας βάλει στο πνεύμα αυτό το Σεπτέμβριο η Motorbooks έρχεται με το πιο εντυπωσιακό βιβλίο για την εμβληματική μάρκα μέχρι σήμερα, το πλήρες βιβλίο της Jaguar: Κάθε μοντέλο Από το 1935 από τον Nigel Thorley.

Nigel Thorley

Ξεκινώντας με το SS, καλύπτει όλα τα μοντέλα παραγωγής της Jaguar σε όμορφες λεπτομέρειες, οργανωμένα χρονολογικά, με πλούσιο φωτογραφικό και ιστορικό υλικό που προέρχεται από τα αρχεία του Coventry. Περισσότερες από 300 φωτογραφίες απεικονίζουν τα αυτοκίνητα μέσα και έξω, ενώ οι πίνακες αποδίδουν βασικές τεχνικές προδιαγραφές και προδιαγραφές απόδοσης.

Από τα μοντέλα XK120 και XK140 που έβαλαν τη Jaguar στο χάρτη μετά τα μεταπολεμικά χρόνια στα σπορ sedan όπως το Mark 2 και το Mark X και το απίστευτα όμορφο D-Type και E-Type, ο Thorley μας οδηγεί σε οκτώ δεκαετίες αυτοκίνησης .

Nigel Thorley

Ακόμη και τα αυτοκίνητα που φαίνεται να απουσιάζουν από το κάδρο για κάποιο χρονικό διάστημα όπως το XJ-S τοποθετούνται στο πλαίσιο και παίρνουν τη σωστή θέση τους στο κάδρο του σπορ αυτοκινήτου.

Nigel Thorley

"Υπήρξε πάντα κάτι ιδιαίτερο για το εμπορικό σήμα της Jaguar, ακόμα και από την αρχή πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το όνομα μόλις ξεκίνησε", γράφει ο Thorley. "Τότε, ξεχώρισε για τα σπορ χαρακτηριστικά και την εξαιρετική αξία του, χαρακτηριστικά που συνεχίζουν μέχρι σήμερα".

Nigel Thorley

Το E-Type "Έχει γίνει το σημείο αναφοράς με το οποίο έχουν μετρηθεί όλα τα άλλα σπορ αυτοκίνητα στον κόσμο" σημειώνει ο Thorley. "Όπως είπε κάποτε ο Enzo Ferrari, είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο."

Τίποτα δεν έχει πλησιάσει τον E-Type από την άποψη της καθαρότητας του στυλ και "το συνολικό πακέτο απόδοσης, πρακτικότητα, άνεση και καλή εμφάνιση συν την αξία του χρήματος όταν είναι καινούργιο και το επενδυτικό δυναμικό τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι έμεινε στα χρονικά, ένα πραγματικό εμβληματικό αυτοκίνητο. "

Nigel Thorley

Αυτές τις μέρες, αν και η επιχείρηση (μαζί με τη Land Rover) βρίσκεται στα χέρια του ομίλου Tata που εδρεύει στην Ινδία, "συνέχισε να αναπτύσσει τη φήμη της Jaguar για το καλύτερο της βρετανικής μηχανικής και στυλ", λέει ο Thorley. "ένας από τους λίγους βρετανούς κατασκευαστές  έχει στηρίξει όλα αυτά που έχουν επενδυθεί σε αυτό κατά τη διάρκεια των ετών. Η επιτυχία έχει αναδείξει την επιτυχία."

Ακόμη και στην εποχή των υβριδικών και των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η Jaguar παραμένει μία και μοναδική.

Πάνος Τσαγκαράκις

Motorbooks

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman