ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα πιο vintage στέκια της Αθήνας

Tweet
Share
Tweet
Share

Πολλοί πιστεύουν πως τα vintage ρούχα και αξεσουάρ δεν έχουν αξία, καθώς συνήθως είναι βρώμικα, φθαρμένα και παλιά, ενώ όσοι τα φορούν δεν έχουν χρήματα για κάτι καινούριο… Το επιχείρημα έρχονται ωστόσο να αντικρούσουν οι μυημένοι στο vintage shopping, οι οποίοι μάλιστα το τελευταίο διάστημα αυξάνονται και πληθύνονται με θεαματικούς ρυθμούς. Κι αυτό γιατί το vintage θεωρείται κλασικό και μοντέρνο όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Το τελευταίο διάστημα, η vintage κουλτούρα έχει εξαπλωθεί, ενώ η χρήση των ήδη φορεμένων κομματιών έχει απενοχοποιηθεί. Οι πιο ψαγμένες γυναίκες εντοπίζουν ρετρό και vintage θησαυρούς, προκειμένου να ξεχωρίσουν, εξηγεί η 36χρονη συλλέκτρια vintage ρούχων, Μάιρα Πέτρου, ενώ συμπληρώνει πως όσο πιο λίγοι φορούν το αγαπημένο σου κομμάτι, τόσο το καλύτερο.

vintage opels summer gallery autoblog 477491

«Στο εξωτερικό σχηματίζονται ουρές έξω από τα εν λόγω καταστήματα, προκειμένου μικρές αλλά και μεγαλύτερες κυρίες να αποκτήσουν ένα κομμάτι της δεκαετίας του ’50 ή αυθεντικές τσάντες γνήσιων brands με φινέτσα και ιστορία», σημειώνει στη συνέχεια. «Σε μία εποχή όπου πέντε brands έχουν κατακλύσει την αγορά, οι περισσότεροι κυκλοφορούν λες και ντύθηκαν από την ίδια ντουλάπα. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν τη διαφορά.»

Η vintage κουλτούρα έχει εξαπλωθεί, ενώ η χρήση των ήδη φορεμένων κομματιών έχει απενοχοποιηθεί

Για να μιλάμε όμως πιο συγκεκριμένα, οφείλουμε να σηματοδοτήσουμε με ακρίβεια την έννοια του vintage. Ο όρος αναφέρεται σε καινούργια ή μεταχειρισμένα είδη, τα οποία δημιουργήθηκαν σε περασμένες εποχές. Ειδικά όσον αφορά τα ρούχα, πρόκειται για εκείνα που δημιουργήθηκαν μεταξύ των δεκαετιών 1920 και 1980, ενώ από την άλλη ρετρό θεωρούνται όσα αντιγράφουν απλά το στυλ παλαιότερων δεκαετιών. Τα vintage ρούχα, τις περισσότερες φορές, όντως είναι ήδη φορεμένα, υπάρχει βέβαια περίπτωση να εντοπίσει κανείς και άφθαρτα. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται κάποια από τα γνωστότερα vintage μαγαζιά της Αθήνας, στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε και να κάνετε δικά σας αξιόλογα και σπάνια κομμάτια.

Yesterday’s bread, Kαλλιδρομίου 87-89

Βαδίζεις στην Καλλιδρομίου και κάποια στιγμή βρίσκεις μπροστά σου μια από τις πιο γνωστές vintage γωνιές της πόλης, που χρόνια τώρα αποτελεί σήμα κατατεθέν για το είδος.
Η επωνυμία (χθεσινό ψωμί) δεν πρέπει να σας παραπλανά. Στο συγκεκριμένο μαγαζί μπορείτε να βρείτε ότι πιο όμορφο κυκλοφορεί. Οι ιδιοκτήτες εισάγουν από την Ολλανδία σακάκια, δερμάτινα, μπλούζες, φορέματα και αξεσουάρ, τα οποία σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό. Από το μαγαζί μπορούν να ψωνίσουν και οι άνδρες, ενώ οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές. Όσο για το target group του, αυτό ποικίλει, καθώς το κατάστημα επισκέπτονται άτομα νεότερης αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να τονώσουν την γκαρνταρόμπα τους.
τηλ. 210 8811233

yesterday

Preloved, Aσκληπιού 20, Κολωνάκι

Η ονομασία του καταστήματος προϊδεάζει για το περιεχόμενο. Αντικείμενα που έχουν αγαπηθεί από κάποιους και πλέον προορίζονται για να αγαπηθούν από άλλους… Η ιδιοκτήτρια, Ιωάννα Κινγκ, επιλέγει ένα προς ένα τα κομμάτια με αγάπη και μεράκι προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες! Οι τιμές ξεκινάνε από 8 ευρώ. Τα προϊόντα εισάγονται από το Βερολίνο, ενώ όπως είθισται, περνούν από κλίβανο. Στις κρεμάστρες του μαγαζιού μπορεί κανείς να βρει vintage σχέδια των 70s. Η αφορμή για την ιδέα δόθηκε μέσα από την τεράστια προσωπική συλλογή που έφερε μαζί της η ιδιοκτήτρια όταν μετακόμισε από το Βερολίνο στην Αθήνα πριν από πολλά χρόνια.
τηλ. 211 7052680

preloved

TROCS, Δημ. Σούτσου 39, Πλ. Μαβίλη

Αν είστε λάτρης του κλασικού, το Trocs έχει πολλές εναλλακτικές να σας προτείνει. Θεωρείται το πλέον ιστορικό μαγαζί στην Ελλάδα, αφού ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1979. Η ιδιοκτήτρια του τη χρονιά εκείνη μετακόμισε από το Παρίσι στην Αθήνα έχοντας στόχο να δημιουργήσει ένα κατάστημα σαν εκείνα που λάτρευε στην πόλη του φωτός. Κάποιοι μιλούν για ένα από τα πιο αυθεντικά vintage shop των Αθηνών. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως λειτουργεί εδώ και χρόνια. Στην πλατεία Μαβίλη, μπορείτε να βρείτε από υπέροχα κοσμήματα εποχής μέχρι βικτωριανά δαντελωτά πουκάμισα, από παραδοσιακές ελληνικές στολές μέχρι σύγχρονα ρούχα (τύπου Gap και Attrativo σε πολύ χαμηλές τιμές), από τουαλέτες, φούστες και πουκάμισα της δεκαετίες του ’20 και του ’30 μέχρι υπέροχες τσάντες από φίδι και κροκόδειλο (γύρω στα 100 ευρώ αυτές όπως μάθαμε).
τηλ. 210 6442520

trocs

Αμερικάνικη Αγορά, Αθηνάς 30

Ίσως χαθείτε μέσα στην ποικιλία ρούχων την οποία προσφέρει η Αμερικάνικη αγορά. Για να φτάσουν στην οδό Αθηνάς, τα προϊόντα περνούν από ωκεανούς και χιλιόμετρα. Το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και σε ένα μόνο νούμερο, άρα όποιος το επισκέπτεται είναι διατεθειμένος να παίξει με την τύχη του. Βρίσκεται στο κτίριο πίσω από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και διαθέτει ανδρικά στον 1ο όροφο και γυναικεία – παιδικά στον 2ο. Υπάρχουν και πιο ακριβά κομμάτια, αλλά είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως τα ρούχα είναι άριστης ποιότητας και έρχονται κυρίως από τη Νέα Υόρκη.
τηλ: 210 3217876

amerikaniki agora

Bubbles clothes club-shop, Αγίου Γεωργίου 4, Χαλάνδρι

Το συγκεκριμένο μαγαζί διαθέτει παράλληλα και επώνυμα ρούχα (όπως Tommy Hilfiger, Dolce & Gabbana, Seven, Pinko, Tods, DKNY, Joop Jeans, Quicksilver κ.λ.π.) από περασμένες συλλογές, ελαφρώς ή και καθόλου μεταχειρισμένα -μπορεί π.χ. να έχουν φορεθεί μόνο από μοντέλα σε δειγματισμούς επιδείξεων και φωτογραφήσεων), και σε τιμές από 5 έως 50 ευρώ στην πλειοψηφία τους.
τηλ. 210 6827550

xalandri

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman