ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

To λευκό πουκάμισο και η ιδιαιτερότητα του

Tweet
Share
Οι Rachel Williams, Linda Evangelista, Tatjana Patitz και Christy Turlington / Φωτό: Peter Lindbergh,Vogue, 1988 Οι Rachel Williams, Linda Evangelista, Tatjana Patitz και Christy Turlington / Φωτό: Peter Lindbergh,Vogue, 1988
Tweet
Share

Υπάρχουν κάποια ρούχα που δεν θα κάνουν ποτέ δυναμικό "come back" γιατι δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα. Ένα από αυτά είναι και το λευκό πουκάμισο.

Από τον 8ο αιώνα, που το πρωτοσυναντάμε και έως το τέλος του 16ου αιώνα, εκτελούσε χρέη εσώρουχου προστασίας, καθώς τα υφάσματα που χρησιμοποιούνταν για την ένδυση τότε ήταν βαριά και σκληρά.

James Dean, Julia Roberts

dean julia

Τον 19ο αιώνα αναβαθμίστηκε σε σύμβολο πλούτου, διαχωρίζοντας τους εργάτες από τους "έχοντες". Το 1920 χάρη στη θρυλική Coco Chanel, η οποία αρνείται να καταπιεστεί φορώντας κορσέ, συστήνει στο ευρύ κοινό την άνεση, που προσφέρει το ανδρόγυνο στιλ. Κι έτσι οι γυναίκες αρχίζουν να φορούν ψηλόμεσα παντελόνια με λευκό πουκάμισο. Ο Yves Saint Laurent τη δεκαετία του '60 εισάγει στη γυναικεία γκαρνταρόμπα το ανδρικό Tuxedo Smoking συνδυασμένο με λευκό πουκάμισο βάζοντας κι αυτός ένα λιθαράκι στη χειραφέτηση της γυναίκας. Το γεμάτο υπερβολές '80 παραστόλισε το λευκό καμβά, ένω το 1990, διανύοντας τη δεκαετία της απλότητας, έγινε το ρούχο-σύμβολο του "less is more".

Vincent Cassel, Jane Birkin

vincent birkin

Ένδυμα διαχρονικό που φοριέται όλες τις ώρες και συνδυάζεται ποικιλοτρόπως, το λευκό πουκάμισο - συνώνυμο της κομψότητας - υπέστη συνεχείς αλλαγές μέχρι να γίνει το ρούχο που γνωρίζουμε σήμερα... Και θα συνεχίσει να υπόκειται σε τροποποιήσεις, γιατί αυτή ακριβώς είναι η ιδιαιτερότητα του: Να απόκτα κάθε φόρα διαφορετικό ύφος, ανάλογα με τη γυναίκα ή τον άνδρα, που το φορά ώστε να αναδεικνύει ιδανικά τον χαρακτήρα τους...

Jude Law, Susan Sarandon

suzan judeSteve McQueen, Marilyn Monroe

steve marylinMonica Belucci, Paul Newman

monica newmanMick Jagger, Marion Cotillard

mick copyMarlon Brando, Katharine Hepburn

marlon ktherineGregory Peck, Angelina Jolie

gregory angelinaGrace Kelly, Humphrey Bogart & Lauren Bacall

grace bacallAudrey Hepburn, Jane Fonda

audrey jane

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman