ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η "κούκλα" του Steve McQueen, του Eric Clapton και…

Tweet
Share
Tweet
Share

Αυτή, είναι η περίφημη Ferrari 250 GT Lusso Berlinetta του 1964 – και, για τον Steve McQueen πρέπει να ήταν μια πολύ, πολύ όμορφη “κούκλα”. Δυστυχώς, κατασκευάστηκε σε πολύ περιορισμένο αριθμό (350 αυτοκίνητα συνολικά), μεταξύ του 1963 και του 1964, πράγμα που σημαίνει, ότι δεν είναι το είδος του αυτοκινήτου που είναι πιθανό να δούμε σταθμευμένα έξω από οποιοδήποτε σημείο της πόλης.. 

Κάθε μια από τα τις 250 GTLusso Berlinetta είναι εφοδιασμένη με V12 κινητήρα 250hp 2953cc, ένα 4-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση, άξονα με ημι-ελλειπτικά φύλλα σούστας, παράλληλους βραχίονες και υδραυλικά δισκόφρενα στους 4 τροχούς.

1964 Ferrari 500 Superfast 004 9785

Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο ήταν σε θέση (για την εποχή), να αναπτύξει την τελική ταχύτητα των 150 + mph σε χρόνο, στην περιοχή των 8 δευτερολέπτων. Αυτές οι επιδόσεις του οδήγησαν το αυτοκίνητο να γίνει δημοφιλές σε διάσημους αστέρες της μεγάλης οθόνης και της ροκ μουσικής, όπως του Eric Clapton και του Steve McQueen. Είναι ενδιαφέρον, ότι ο Steve Boone μέλος του Rock 'n' Roll γκρουπ" Lovin' Spoonful", ο οποίος είχε κι αυτός ένα στην κατοχή του, εκλάπη από ένα γκαράζ στη Νέα Υόρκη και ποτέ δεν βρέθηκε.

fer lusso

Το σώμα της Ferrari 250 GT Lusso Berlinetta σχεδιάστηκε από τον Pininfarina και το αμάξωμα από τον Scaglietti, το αυτοκίνητο θεωρείται ως ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα GT του 20ου αιώνα και ακόμη και σήμερα μοιάζει με το ιδανικό αυτοκίνητο για μια εξόρμηση οπυδήποτε στον κόσμο.

Αν θέλετε να αγοράσετε αυτό το αυτοκίνητο, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τα χρήματα, κάπου στην περιοχή του $ 1.000.000 εκατομμυρίου δολαρίων στην τσέπη σας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman