ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Λογοτεχνία συναντά το Σινεμά στον "Μικρόκοσμο"

Tweet
Share
Tweet
Share

Ενα νέο φεστιβάλ δίνει ενδιαφέρον χρώμα στις προσεχείς αθηναϊκές νύχτες. Είναι το Adaptation Film Festival, το οποίο αναφέρεται σε ταινίες που βασίζονται σε λογοτεχνικά και θεατρικά έργα.

Από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» μας περιμένουν κλασικές ταινίες, πανελλήνιες πρεμιέρες, δωρεάν προβολές για εφήβους, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, ομιλίες.

 



Το φεστιβάλ αρχίζει με την πρώτη προβολή στην Ελλάδα της -υποψήφιας για τρία Goya- ταινίας «Ο βασιλιάς της Αβάνας», που βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες (εκδ. «Μεταίχμιο»), με τον νεαρό Ρεϊνάλδο να αγωνίζεται να επιβιώσει στην Κούβα, στα τέλη της δεκαετίας του '90.

«Βερολίνο Αντίο»«Βερολίνο Αντίο» | 

Ανάμεσα στις πρεμιέρες και η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Φατίχ Ακίν «Βερολίνο, αντίο» (μεταφορά του βιβλίου «Βερολίνο, γεια», εκδ. Κριτική), ένα ταξίδι ζωής για δύο εφήβους που διασχίζουν την Ανατολική Γερμανία.

Κι ακόμα η -προτεινόμενη για εννέα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αυστραλίας- «Η Κόρη» με τον εξαιρετικό Τζέφρι Ρας (βασισμένη στο θεατρικό του Ιψεν, «Η αγριόπαπια»), το ανατριχιαστικό αστυνομικό θρίλερ «Η σιωπή των δέντρων»(μεταφορά του μυθιστορήματος της Μο Χάιντερ, εκδ. Διόπτρα) και η νέα ταινία της Ναόμι Καουάσε «Γλυκό φασόλι», που είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Κανών 2015.

Την Τετάρτη 8/2 το Adaptation Film Festival κατεβάζει αυλαία με τη βραβευμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι ταινία του Σβεν Τάντικεν «Παράδοξη ευτυχία».

Φυσικά δεν θα λείψουν και παλαιότερες, κλασικές ταινίες του είδους, όπως «Η πρωινή περίπολος» του Νίκου Νικολαΐδη (με αφορμή τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία της) και «Χιροσίμα, αγάπη μου», το αριστούργημα του Αλέν Ρενέ, σε σενάριο της Μαργκερίτ Ντιράς με πρωταγωνίστρια την Εμανουέλ Ριβά, η οποία πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Πληροφορίες:

Λ. Συγγρού 106, 117 41 Athens Greece 
Tel:00.30.210.92.15.305
Fax:00.30.210.92.46.953 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman