ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ούτε Λέμπερ για μια βραδυά στην Αθήνα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Γερμανίδα ντίβα Ούτε Λέμπερ επιστρέφει στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση. Η αγαπημένη και στο ελληνικό κοινό ερμηνεύτρια με την αισθαντική φωνή θα βρεθεί στις 4 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Παλλάς για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάϊλ με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου δραματουργού και ποιητή.

Η Λέμπερ, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες του Μπρεχτ παγκοσμίως θα μας μεταφέρει για μια βραδιά στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των καμπαρέ του μεσοπολεμικού Βερολίνου με θρυλικά τραγούδια όπως το το «Surabaya Johnny» και το «Speak Low», μελωδίες από την «Όπερα της Πεντάρας» («Mack the Knife» και «Pirate Jenny») και ερωτικά τάνγκο , όπως το «Youkali Tango- Habanera».

Το «τρομερό παιδί της παγκόσμιας μουσικής σκηνής», η «μούσα των μεγάλων δημιουργών», η «μεγαλύτερη σόου γουμαν του πλανήτη», η εκρηκτική Ούτε Λέμπερ έχει πίσω της μία μεγάλη ερμηνευτική πορεία που εκτείνεται από το βερολινέζικο καμπαρέ ως την Εντιθ Πιάφ και συνεργασίες που περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο Elvis Costello, ο Philip Glass, ο Tom Waits, και ο Nick Cave αλλά και αξιοσημείωτη και βραβευμένη δράση ως ηθοποιός αλλά και χορεύτρια.

Στη θεατρική της πορεία έχει αφήσει το προσωπικό της στίγμα σε ιστορικές παραγωγές στο Broadway και στο West End έχοντας αποσπάσει το βραβείο Moliere καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο «Cabaret» και το βραβείο Laurence Olivier καθώς και το American Theatre Award για την ερμηνεία της στο «Chicago».

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με κορυφαίους χορογράφους όπως ο Maurice Bejart και η Pina Bausch.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman