ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Bγάλτε τις κασέτες από το ντουλάπι!

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι εποχές αλλάζουν, οι μόδες παιρνούν, η τεχνολογία εξελίσσεται και όλα αυτά με γοργό ρυθμό. Φύσει προσαρμοστικό ον, ο άνθρωπος αφήνει πίσω του ότι δεν συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις. Κρατά μονάχα λίγα πειστήρια από την εποχή που έφυγε και νοσταλγεί. Ένα από αυτά τα λίγα είναι και η ταπεινή κασέτα. Όποιος αγαπά τη μουσική, σίγουρα έχει φυλάξει στο χρονοντούλαπο δεκάδες από αυτές κι ας μην διαθέτει πια κασετόφωνο που λειτουργεί. 

Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα οι κασέτες να βγουν από το ντουλάπι. Η Brainmonk, η ομάδα σχεδιαστών πίσω από το μίνι κασετόφωνο Elbow, έχει σχέδια να ξαναδώσει στην παραδοσιακή κασέτα την προσοχή που της αξίζει!

Το φορητό κασετόφωνο που έχει μικρύνει στο ελάχιστο, έχει απαλλαγεί από το βαρύ πλαστικό περίβλημα που συνήθως συναντάται στα κασετόφωνα και έχει παραμείνει μια μόνο τροχαλία που αφήνει σχεδόν την κασέτα να παίξει μόνη της!

ca3

Η Brainmonk βλέπει τις κασέτες ως ένα περίτεχνο μέσο που φέρνει πίσω την καθαρότητα της μουσικής που χάθηκε στον ψηφιακό κόσμο. Το σχεδιαστικό ντουέτο των Andrius Ζemaitis και Μarius Paulikas βλέπει ακόμα την κασέτα ως πολιτιστικό σύμβολο που για να το απολαύσει κανείς, δεν πρέπει να κρύβεται κάτω από το ογκώδες πλαστικό.

ca2

Ακριβώς όπως και το πικάπ που αφήνει ορατό τον περιστρεφόμενο δίσκο βινυλίου... Ο διαξονικός βραχίονας του είναι αισθητικά παρόμοιος με το βραχίονα ενός πικάπ βινυλίου. Περιστρέφεται προς δύο κατευθύνσεις. Ανασηκώνεται για να τοποθετηθεί η κασέτα στη συσκευή και μετακινείται προς τα πλάγια ώστε η κασέτα να τυλιχθεί.

ca4

Η συσκευή με το μισό μέγεθος της κασέτας ήρθε για να δώσει ξανά "φωνή" στους φυλαγμένους θησαυρούς του χρονοντούλαπου...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman