ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το πολύτιμο Malt ουίσκι των βασιλιάδων

Tweet
Share
Tweet
Share

Πριν από 25 χρόνια το The Balvenie Distillery πυροδότησε μια επανάσταση στα σκωτσέζικα ουίσκι με το ντεμπούτο του DoubleWood, ένα πολύτιμο ουίσκι που ζούσε σε δύο διαφορετικούς τύπους ξύλινων βαρελιών. Το βραβευμένο αποστακτήριο σύντομα είχε πολλούς ανταγωνιστές να μιμούνται τη μέθοδο υπογραφής της «ωρίμανσης διπλού βαρελιού», αν και η DoubleWood παρέμεινε το χρυσό πρότυπο.

The Balvenie

Τώρα γιορτάζουν την 25η επέτειό της με το The Balvenie DoubleWood 25 Year Old, ένα ουίσκι περιορισμένης έκδοσης ειδικά κατασκευασμένη από τον Master των Malt David C. Stewart, ο οποίος έγινε Μέλος της Τάξης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) από τη Βασίλισσα το 2016. Περιέχει το spirit που καθορίστηκε στο αποστακτήριο στο Dufftown της Σκωτίας το 1993, το ίδιο έτος που έκανε το ντεμπούτο του το πρωτότυπο DoubleWood 12 Year Old.

Το 1982, ο Stewart άρχισε να πειραματίζεται με την ωρίμανση διπλού βαρελιού μεταφέροντας το Balvenie σε βαρέλια ex-sherry για να το ωριμάσει για αρκετούς μήνες προσθέτοντας στρώματα γεύσης, βάθους και πολυπλοκότητας που δεν μπορούν να επιτευχθούν με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Η νέα έκφραση DoubleWood ωρίμασε για πρώτη φορά σε παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια από ξύλο βελανιδιάς για 25 χρόνια, πριν τελειώσει σε βαρέλια ex-Oloroso sherry. Ισπανίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman