ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Επτά βασικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά κλασικών αυτοκινήτων

Tweet
Share
Tweet
Share

O Alex Manos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Beverly Hills Car Club του LA, θεωρείτε - και όχι άδικα – αυθεντία στην πώληση και αγορά κλασικών αυτοκινήτων. Το BHCC έχει απλώς τη μεγαλύτερη και καλύτερη συλλογή κλασικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική και σε πιο λογικές τιμές από οποιονδήποτε άλλον στη χώρα, αν όχι τον κόσμο. Από ένα εικονικό Jaguar E-Type σε μια σπάνια Ferrari, και οτιδήποτε ενδιάμεσα, ο Manos το πήρε και το διαθέτει συνήθως πολλαπλάσια, σε απίστευτες τιμές.

Jared Paul Stern

Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που πωλεί ο Manos χρειάζονται κάποια αποκατάσταση και κυμαίνονται  απλά κάτω από 10.000 δολάρια, αυτοκίνητα που είναι σχεδόν έτοιμα για το δρόμο φτάνουν ως τα 250.000 δολάρια  ή και περισσότερα. Αλλά ειδικεύεται σε μοντέλα που δεν κοστίζουν μια περιουσία.

Jared Paul Stern

Μεταξύ άλλων,  ο Alex έχει εδραιώσει σχέσεις με μερικούς από τους πιο ελίτ συλλέκτες του κόσμου, αλλά επίσης δίνει την ίδια προσοχή στον μέσο όρο ενθουσιώδη φαν αυτοκίνητου, και προτιμά να ασχολείται με κλασικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές. "Πρέπει να είστε υπομονετικοί και να ακολουθείτε την καρδιά σας", συμβουλεύει. «Βρείτε το αυτοκίνητο που σας ενθουσιάζει και μετά αναλάβετε  δράση όταν έρθει η σωστή συμφωνία γιατί τα αυτοκίνητα αυτά δεν εμφανίζονται πολύ συχνά».

Jared Paul Stern

 

Εδώ είναι οι επτά βασικοί κανόνες του Alex για την αγορά του πρώτου σας κλασικού αυτοκινήτου:

Νο 1

Πρώτα, φτάστε σε μια απόφαση για το ποιο αυτοκίνητο θα θέλατε να αγοράσετε - έτος, μάρκα και μοντέλο. Θα είναι μια Porsche, Mercedes, Ferrari, Jaguar, Mustang; το θέλετε για το Σαββατοκύριακο μόνο; Αν όχι , σιγουρευτείτε ότι έχετε φίλο έναν μηχανικό, ώστε να έχετε μια συνεχή σχέση με κάποιον που θα ξέρει το αυτοκίνητο μέσα και έξω και θα είναι σε θέση να εργαστεί σε αυτό.

Jared Paul Stern

Νο 2

Στη συνέχεια, αποφασίστε πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε για την αγορά του, ώστε να έχετε έναν προϋπολογισμό και να γνωρίζετε ποσα θέλετε να ξοδέψετε όταν ψάχνετε να κάνετε μια αγορά. Ο προϋπολογισμός είναι απαραίτητος όταν διαπραγματευτείτε με τον πωλητή και σας βοηθά να παραμείνετε εντός του ποσού που έχετε ορίσει ο ίδιος. Επίσης, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους προσθέτετε ένα κλασικό αυτοκίνητο στη ζωή σας; Είναι για επενδυτικούς σκοπούς ή είναι εξαιτίας της απόλυτης αγάπης σας για το αυτοκίνητο;

Jared Paul Stern

Νο 3

"Το σημαντικότερο μέρος αυτού είναι να κάνετε την έρευνά σας. Πάρτε το χρόνο σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε φροντίσει με τη δέουσα επιμέλεια τι ακριβώς πρόκειται να σας κοστίσει. Αν γνωρίζετε για το αυτοκίνητο που έχετε επιλέξει, αναρωτηθείτε πόσο χρόνο είστε πρόθυμοι να επενδύσετε σε αυτό και πόσο χρόνο και χρήμα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση, αν χρειάζεται κάποια δουλειά.

Jared Paul Stern

Νο 4

Αφού, λοιπό, έχετε αποφασίσει ποιο αυτοκίνητο πρόκειται να αγοράσετε, έχετε ένα χρηματικό ποσό στο μυαλό σας και έχετε κάνει την έρευνα σας, αρχίστε να κοιτάζετε - αλλά να έχετε κατά νου ότι εάν βρείτε το ακριβές αυτοκίνητο που ψάχνετε, μην διστάζετε γιατί τα κλασικά αυτοκίνητα δεν είναι σαν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, όπου υπάρχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες από αυτά. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα κλασικά αυτοκίνητα  και μπορεί να πωληθεί πολύ γρήγορα. Έτσι, θα ήταν συνετό να μην διστάσετε αφού βρείτε ένα που  ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Jared Paul Stern

Νο 5

Όσο πιο πρωτότυπο είναι το αυτοκίνητο τόσο καλύτερο θα είναι εάν θέλετε να το μεταπουλήσετε κάποια στιγμή στο μέλλον. Αν δεν καταλαβαίνετε πώς να επιβεβαιώσετε αν όλα είναι πρωτότυπα, ρωτήστε πρώτα τον πωλητή και αν ακόμα δεν αισθάνεστε ότι το αυτοκίνητο έχει τον αρχικό αριθμό κινητήρα που ταιριάζει, το πιο σημαντικό στοιχείο, που πρέπει να ξέρετε είναι ότι κάποια αυτοκίνητα ταιριάζουν με το VIN και άλλα έχουν διαφορετική ακολουθία αριθμών.

Jared Paul Stern

 

Nο 6

Πριν πληρώσετε ολόκληρο το αυτοκίνητο, καταθέστε μια προκαταβολή αμέσως, αλλά και να κανονίσετε αμέσως την επιθεώρηση του πριν από την αγορά, πριν υπογράψετε για το υπόλοιπο ποσό. Έτσι, αφού έχετε κάνει με κάποιον επαγγελματία μηχανικό την επιθεώρηση του αυτοκινήτου, θα ξέρετε ακριβώς τι παίρνετε και θα είστε σε θέση να διαπιστώσετε εάν είστε πρόθυμοι να ζήσετε με το αυτοκίνητο όπως είναι και με την τιμή που πληρώνετε.

Jared Paul Stern

Νο 7

Τέλος, γνωρίζετε ότι η ασφάλιση για το κλασικό αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι φθηνότερη από ό, τι νομίζετε. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ειδικές χαμηλότερες χρεώσεις και πακέτα εάν οδηγείτε μόνο το αυτοκίνητό σας το Σαββατοκύριακο, οπότε μην αφήσετε να σας αποτρέψουν από το  να καθίσετε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου που πάντα ονειρευόσασταν, διότι τότε θα έχετε μια ζωή γεμάτη ενθουσιασμό και μια ολόκληρη νέα κοινότητα ανθρώπων που θα συνδεθείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman