ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι 5 πιο ιδιοφυείς ροκ κιθαρίστες όλων των εποχών

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε μεγάλο ποσοστό, στις Top 5 λίστες κορυφαίων περιοδικών του είδους. Θα ξεκινήσω από τον μεγάλο Hendrix, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον κατατάσσω ως νούμερο ένα. Όλοι όσοι συμπεριλαμβάνονται σ' αυτή τη λίστα θα μπορούσαν κάλλιστα να διεκδικήσουν την πρωτιά. Όπως οι Jimmy Page, Eric Clapton, David Gilmore κλπ.

Jimi Hendrix

Οι 5 πιο ιδυοφυείς ροκ κιθαρίστες όλων των εποχών

Είμαι βέβαιος ότι ουσιαστικά κάθε κιθαρίστας από τις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα οφείλει στον Jimi Hendrix πολλά.O Τζίμι Χέντριξ, ήταν κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης.
Θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής. Σύμφωνα με το Wkipedia, ξεκίνησε το 1961 να παίζει διάφορους ρυθμούς μπλουζ της εποχής. Το 1966, μετέβη στο Λονδίνο όπου και δημιούργησε ως Τζίμι Χέντριξ, μαζί με τους Μιτς Μίτσελ στα τύμπανα και τον Νόελ Ρέντινγκ στο μπάσο, το φημισμένο συγκρότημά του, The Jimi Hendrix Experience, που γνώρισε τεράστια επιτυχία ξεκινώντας τις μεγάλες του εμφανίσεις από τη Γαλλία συνεχίζοντας σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, με μεγάλες επιτυχίες τα τραγούδια "Hey, Joe'", "Purple Haze" και "The Wind Cries Mary'". Το 1968, το συγκρότημα διαλύθηκε και τον αμέσως επόμενο χρόνο, ο Χέντριξ συνέχισε με το συγκρότημα Band of Gypsys.

Μια από τις πιο γνωστές του εμφανίσεις ήταν αυτή στο φεστιβάλ του Γούντστοκ στις 18 Αυγούστου του 1969, όπου, μεταξύ άλλων, παρουσίασε μια διασκευή του Εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τζίμι Χέντριξ χρησιμοποιώντας στο μέγιστο δυνατό τους ηλεκτρικούς ενισχυτές καθώς και τις δυνατότητες της μουσικής μίξης άνοιξε νέους ορίζοντες στο είδος αυτό της μουσικής με συνέπεια και να καθιερωθεί πολύ γρήγορα.

Βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 στο ξενοδοχείο "Samarkand" στο Λονδίνο όπου διέμενε. Αν και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του οφείλονταν σε υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών. Ο τελευταίος άνθρωπος που ήταν μαζί του ήταν η Γερμανίδα σύντροφός του Μόνικα Ντάνεμαν

Είναι ίσως, ο καλύτερος σολίστ όλων των εποχών.

Jimmy Page

page2

O άνθρωπος είναι o θεός της κιθάρας! Καθαρή ιδιοφυία, δεν χρειάζεται να πει κανείς περισσότερα, το παίξιμό του μιλάει από μόνο του. Ο διαχρονικός και ευρέως δημοφιλής, κιθαρίστας διέθετε τόση ποιότητα περιεχομένου, γεγονός που έχει επισκιαστεί από το γεγονός, ότι οι Led Zeppelin ως μπάντα ήταν τόσο μεγάλη. Οι Led Zeppelin του έδωσαν περισσότερη προβολή, αλλά τον καμουφλάρισαν επίσης. Αυτό ισχύει και για τους άλλους, βέβαια: Joe Walsh, Neil Youngκαι Keith Richards.

Slash

671750 slash

Ο Saul Hudson γνωστός ως Slash είναι ευρύτερα γνωστός ως ο κύριος κιθαρίστας του αμερικανικού συγκροτήματος Guns N' Roses, με το οποίο έλαβε παγκόσμια φήμη στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές τις δεκαετίας του 1990.

Ο Slash έλαβε πολλές κριτικές ως κιθαριστής. Το περιοδικό Time τον βαθμολόγησε ως επιλαχών στον κατάλογο «The 10 Best Electric Guitar Players» το 2009,ενώ το Guitar World  βαθμολόγησε το solo του στο November Rain στη 6η θέση στον κατάλογο «The 100 Greatest Guitar Solos» το 2008,[ και το Total Guitar βαθμολόγησε το riff του στο Sweet Child o' Mine στη πρώτη θέση στον κατάλογο «The 100 Greatest Riffs» το 2004.

Eric Clapton

eric

Είπε κάποτε ο μεγάλος BB King “δεν θα βρείτε ποτέ μια ιδιοφυΐα σαν τον Eric Clapton είναι ένας και μοναδικός». Δεν τον νοιάζει αν είναι σε οποιαδήποτε κορυφή της λίστας ή οπουδήποτε αλλού. Δεν έχει τίποτα να αποδείξει. Σήμερα, οι νέοι αγαπούν να ακούν ένα κιθαρίστα να χτυπάει δυνατά την κιθάρα του, ο Clapton δεν το έκανε ποτέ, ξέρει πραγματικά πώς να παίξει ένα μουσικό όργανο. Μερικοί, νομίζουν ότι είναι η αναγέννηση του Ρόμπερτ Τζόνσον. Σπάνια θα βρείτε κάποιον που να ξέρει ποιος είναι ο Ρόμπερτ Τζόνσον, πώς μπορείτε λοιπόν, να περιμένετε από εφήβους 20 χρονών και κάτι να κατανοήσουν την ιστορία της αληθινής ροκ εν ρολ.

David Gilmour

Αποτέλεσμα εικόνας για david gilmour

Αληθινή ιδιοφυία που μπορεί να αγγίξει τις πιο σκοτεινές ψυχές και να τις φέρει πίσω στη ζωή. Το σόλο του και η μελωδία του δεν μπορεί να χτυπηθεί για την ακρίβεια ούτε και η τελειότητα της μουσικής δομής του ήχου της κιθάρας του. Είναι, ένας αληθινός κυρίαρχος της τέχνης του.

Η δημιουργικότητά του δεν έχει όρια! Ο μόνος κιθαρίστας που αισθάνομαι ότι μπορεί να τοποθετήσει την καρδιά του στις χορδές της κιθάρας. Δεν έχει κανείς παρά να ακούσει το σόλο της κιθάρας του τραγουδιού Comfortably Numb και θα ανατριχιάσει από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Είναι μια καθαρή μεγαλοφυΐα. Ήταν η καρδιά των Pink Floyd. Ο άνθρωπος είναι μια ιδιοφυΐα.

Πάνος Τσαγκαράκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman