ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα σπάνιο φωτογραφικό αφιέρωμα στη λεβεντογέννα Κρήτη

Tweet
Share
Tweet
Share

λεβεντογέννα Κρήτη, το νησί των γενναίων ανδρών και των όμορφων γυναικών, φημίζεται παγκοσμίως για την σπουδαιότητά του. Πλήθος τουριστών κάθε καλοκαίρι πληρώνουν όσο όσο για να απολαύσουν από κοντά την αστείρευτη ομορφιά της. Τα άρθρα που κατά καιρούς γράφουν οι δημοσιογράφοι για το νησί, αποδεικνύουν την αδυναμία που του έχουν.

Η σελίδα του facebook Chania Creteπραγματοποιεί στο πλαίσιο αυτό, ένα εξαιρετικό φωτογραφικό αφιέρωμα στη ζωή της παλιάς Κρήτης. Σπάνια στιγμιότυπα, ιστορικές στιγμές που χαρακτηρίζουν το ντόπιο Κρητικό της παλιάς εποχής. Στο αφιέρωμα, παράλληλα, παρατίθενται κάποια επεξηγηματικά σχόλια για την ιστορία των εικόνων.

“Γυρνάμε πίσω στα παλιά, τότε που όλα ήταν όμορφα σε τούτη τη γωνιά ετούτου του πλανήτη…

Όμορφο το τοπίο, απ’ αυτά που χαρακτηρίζουμε παραδεισένια, όπου το μάτι βρίσκει όμορφες εικόνες να ακουμπήσει απάνω τους, να ξεκουραστεί και να ξεφύγει απ’ τη ματαιότητα της καθημερινότητας, το αυτί αφουγκράζεται τους ήχους της φύσης…η μύτη γυρίζει πίσω και οσμίζεται τις μυρωδιές που για χρόνια έθρεψαν τους ανθρώπους τούτης της γης…

Όμορφοι οι άνθρωποι με αξίες που τις χαρακτήριζε η αγάπη για τον τόπο, η μετριοφροσύνη, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια, η μερακλοσύνη, η ψυχική αρμονία…”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

φωτογραφος Dimitri Kessel, 1948

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 8

Image 9

Image 10

Image 11

Image 12

Image 13

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.