ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Παράδεισοι μέσα στην πόλη

Tweet
Share
Tweet
Share

Πόσο ανάγκη από οξυγόνο έχουμε οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων! Ειδικά τώρα που διανύσαμε την περίοδο του καλοκαιριού και έχουμε καλομάθει από τον καλό καιρό, συχνότερα σκεφτόμαστε πόσο θα θέλαμε να βρισκόμαστε σε οάσεις δροσιάς κοντά σε θάλασσες και βουνά. Μια γρήγορη βόλτα μακριά από την κίνηση της μεγαλούπολης είναι το τέλειο αντίδοτο για τους κατοίκους των αστικών κέντρων και όχι μόνο. Στη συνέχεια παρουσιάζονται μερικές από τις καλύτερες αστικές οάσεις του κόσμου. Δροσιστείτε:

Central Park, Νέα Υόρκη

cp

Το Central Park στη Νέα Υόρκη έχει τη φήμη ενός από τα πιο διάσημα πάρκα των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει τεράστια δημοτικότητα και προσελκύει πλήθος τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο. Στη δασική περιοχή Ράμπλα υπάρχει ένας παράδεισος για παρατηρητές πουλιών, ενώ οι άλλες περιοχές του πάρκου παρέχουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από πεζοπορία, ποδηλασία, πατινάζ (στον πάγο το χειμώνα), βαρκάδα και ιππασία. Στο Central Park διοργανώνονται συναυλίες και δρώμενα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και εικαστικές εκθέσεις με δεκάδες γλυπτά.

Κήπος του Λουξεμβούργου, Παρίσι

 parisi

Πρόκειται ίσως για το δημοφιλέστερο πάρκο στο Παρίσι. Βρίσκεται στο 6ο διαμέρισμα, κοντά στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Το πάρκο, είναι περίπου 55 στρέμματα και σχεδιάστηκε το 1612 σε γαλλικό στυλ. Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 19ο αιώνα. Στο κέντρο του ξεχωρίζει μία οκταγωνική λίμνη, γνωστή ως Grand Bassin. Πολυάριθμα αγάλματα, καθώς και αυτό της Saint-Geneviève - προστάτιδας του Παρισιού - κοσμούν το πάρκο. Εκεί μπορείτε να πάρετε μία από τις πολλές καρέκλες κήπου που υπάρχουν για τους επισκέπτες και να καθίσετε όπου εσείς επιθυμείτε.

Πάρκο Γκουέλ, Βαρκελώνη

varke

Ο λόγος για ένα από τα έργα του Αντόνιο Γκαουντί που στολίζουν την πόλη της Βαρκελώνης. Είναι τοποθετημένο βορειοδυτικά της πόλης, στον λόφο Καρμέλ και δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Δημιουργήθηκε από τον επιχειρηματία Γκουέλ, ο οποίος αρχικά είχε στόχο να δημιουργήσει ένα προάστιο για χαλάρωση. Στο χώρο του πάρκου στεγάζεται το Μουσείο Γκαουντί.

Bukit Timah Nature Preserve, Σιγκαπούρη

sigka

Το πάρκο Bukit Timah Nature Preserve συνδέει τους επισκέπτες με τη φυσική μορφή της χώρας. Τα καλά διατηρημένα μονοπάτια και οι υποδομές του, τα τροπικά φυτά και τα ζώα το καθιστούν έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προορισμό για όσους αναζητούν μια μοναδική αστική εμπειρία σε ένα πάρκο. Οι λάτρεις της φύσης θα βρουν ασυνήθιστα έντομα, σπάνια ζώα ακόμα και καβούρια του γλυκού νερού, σκίουρους και παγκολίνους.

Phoenix Park, Δουβλίνο

dou

Το Phoenix Park του Δουβλίνου σε 1.750 στρέμματα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς πράσινους χώρους της Ευρώπης. Το πάρκο στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας διαθέτει μια σειρά από μνημεία τόσο ιστορικά αλλά και θρησκευτικά, και ένα παλιό φρούριο. Πέρα από τη φυσική ομορφιά, στο χώρο φιλοξενούνται συναυλίες, αγώνες δρόμου, ενώ υπάρχει ακόμα και μια λέσχη κρίκετ. Στο πάρκο ανήκει και ο ζωολογικός κήπος του Δουβλίνου.

Stanley Park, Βανκούβερ

op

Σχεδόν 8 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο επισκέπτονται το 1.000 στρεμμάτων πάρκο, Stanley Park κάθε χρόνο. Εντός του μπορείτε να κάνετε μια εκπληκτική διαδρομή 120 μιλίων από μονοπάτια που διασχίζουν το δασώδες εσωτερικό του. Μερικά από τα δέντρα μέσα στη δασώδη του περιοχή είναι υπεραιωνόβια. Το Stanley είναι ένα πάρκο στο οποίο υπάρχει ενυδρείο, γήπεδο γκολφ, αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα μικρό τρένο.

Griffith Park, Λος Άντζελες

new

Στα βουνά του Λος Άντζελες, στη Σάντα Μόνικα, το Γκρίφιθ καλύπτει περισσότερα από 4.000 στρέμματα, και είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα για τρέξιμο στην Καλιφόρνια. Τα μονοπάτια του πάρκου σε οδηγούν στα βουνά της Santa Monica, προσφέροντας στους επισκέπτες πεζοπορία εμπειρίες που είναι σπάνια διαθέσιμες στους κατοίκους των πόλεων και στους τουρίστες που τις επισκέπτονται. Υπάρχουν λέσχες που δραστηριοποιούνται σε οργανωμένες πεζοπορίες κατά μήκος αυτών των «backcountry» μονοπατιών. Υπάρχουν επίσης χώροι συναυλιών, γήπεδα γκολφ και ο ζωολογικός κήπος του Λος Άντζελες.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman