ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι δέκα πόλεις που θα καθορίσουν το μέλλον της ανθρωπότητας

Tweet
Share
Tweet
Share

Παγκόσμια δύναμη καθιστούν την Αμερική τα τεχνολογικά κέντρα των πόλεων της, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Milken.

Οι οχτώ από τις δέκα περιοχές που παρουσιάζονται θεωρούνται άξονες τεχνολογικής ανάπτυξης. Οι υπόλοιπες αποτελούν πηγή κέρδους λόγω της πλεονεκτικής τους θέσης όσον αφορά την εξόρυξη πετρελαίου.

Η εκτίμηση του Iνστιτούτου γίνεται με βάση μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δεδομένα όσον αφορά τους μισθούς, τις θέσεις εργασίας και την τεχνολογική παραγωγή.

Στη μακρά λίστα του Ινστιτούτου Milken βρίσκονται:

- Nashville, Tennessee. Στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ οι μισθοί αυξάνονται με θεαματικούς ρυθμούς εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για νέα αυτοκίνητα. Η GM και η Nissan αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες μονάδες της περιοχής που συνεχώς φέρνουν κι άλλα χρήματα.

- Greeley, Colorado. Στην πόλη του Κολοράντο οι πωλήσεις πετρελαίου είναι η αιτία της συνεχούς ανάπτυξης. Οι θέσεις εργασίας στην περιοχή είναι αυξανόμενες ενώ μέσα σε πέντε χρόνια και οι μισθοί έχουν σημειώσει ουσιαστική άνοδο.

- Boulder, Colorado. Ο λόγος για την πόλη των τεχνολογικών εξελίξεων. Η επέκταση εταιρειών όπως η Google, η Oracle ή η IBM είναι ενδεικτική.

-Denver, Colorado. Στην τέταρτη θέση της μακράς λίστας βρίσκεται το Denver. Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής παίζει η κατασκευαστική εταιρεία Lockheed-Martin και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει.

-Seattle, Washigton. Η πόλη εξακολουθεί να κινεί τα νήματα στην παγκόσμια αγορά δεδομένου πως εκεί βρίσκονται εταιρείες όπως η Amazon και η Microsoft.

-San Antonio, Texas. Η βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή παρέχει θέσεις εργασίας σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους.

-Dallas, Texas. Ο λόγος για μια περιοχή με επίσης ανεπτυγμένο τον τομέα της τεχνολογίας, παρά το γεγονός πως αναπτύσσεται με ρυθμούς βραδύτερους από άλλες πόλεις που βρίσκονται στη λίστα.

-Fort Worth, Texas. Η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη της οικονομίας εδώ είναι οι μεταφορές και η βιομηχανία.

-Houston,Texas. Η εκμετάλλευση της πόλης για εξόρυξη πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου την καθιστούν σημαντική δύναμη.

-Salt Lake City, Utah. Η πόλη αποτελεί ένα επίσης αυξανόμενο οικονομικό κέντρο των ΗΠΑ. H Goldman Sachs εκεί απασχολεί περισσότερους ανθρώπους από οπουδήποτε αλλού στις ΗΠΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman