ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτές είναι οι δέκα καθημερινές συνήθειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες

Tweet
Share
Tweet
Share

H καθημερινότητα επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους για την ανθρώπινη φύση. Όλοι κατά καιρούς έχουμε ακούσει για μια γειτονιά στην οποία δεν πηγαίνει κανείς αλλά και για μυστηριώδεις πόλεις του κόσμου οι οποίες είναι απροσπέλαστες.

Σε καθημερινή βάση πλήθος ανθρώπων εμπλέκονται σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ τώρα τελευταία, πολλά είναι και τα αεροπορικά δυστυχήματα που λαμβάνουν χώρα. Η ανθρωπότητα κινδυνεύει από πλημμύρες, εκρήξεις και επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα.

Πώς θα αντιδρούσαμε άραγε αν συνειδητοποιούσαμε πως στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι βρίσκονται δίπλα μας και μπορεί να προέλθουν από ασήμαντες αφορμές;

Παρακάτω παρουσιάζονται δέκα από τα καθημερινά γεγονότα της ζωής μας που μπορεί να μας τρομάξουν, ακόμα κι αν δεν τους έχουμε δώσει τη σημασία που πρέπει.

1.    Αν βλέπεις καθημερινά τηλεόραση για περισσότερες από δύο ώρες, η ζωή σου θα είναι συντομότερη κατά ενάμιση χρόνο. Αν πάλι βλέπεις καθημερινά τηλεόραση για περισσότερες από έξι ώρες τη μέρα, τότε αντιμετωπίζεις σοβαρούς κινδύνους να πεθάνεις πέντε χρόνια νωρίτερα.

2.    Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι επίσης τα βακτήρια που βρίσκονται πάνω στο γραφείο σας. Δεν τα βλέπετε αλλά υπάρχουν. Και μάλιστα είναι 400 φορές περισσότερα από αυτά που βρίσκονται στην τουαλέτα.

3.    Τα γήπεδα γκολφ μπορεί να αποβούν θανατηφόρα. Παλαιότερα, ένας οργισμένος παίκτης, πέταξε με δύναμη ένα μπαλάκι στο παγκάκι, ενώ αυτό με δύναμη γύρισε πίσω και τον τραυμάτισε.

4.    Γνωρίζατε επίσης πως οι κύκνοι μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνοι όταν νιώσουν απειλή; Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν αποδεικνύουν τα εν λόγω. Τα αθώα κατά τα άλλα αυτά ζωάκια έχουν αναποδογυρίσει βάρκες και επιτεθεί σε ανθρώπους βάναυσα.

5.    Σε ένα κιλό φυστικοβούτυρο που καταναλώνετε, πιθανότατα να υπάρχουν τρίχες τρωκτικών, κάτι που έχει σημειωθεί και στο παρελθόν.

6.    Προσοχή στα αναμμένα κεριά. Έχουν καταγραφεί χιλιάδες περιστατικά πυρκαγιάς σε σπίτια με αφορμή ένα κερί.

7.    Αν φτερνίζεστε δυνατά, υπάρχει επίσης κίνδυνος να σπάσετε κανένα αγγείο.

8.    Τα φερμουάρ στα παντελόνια είναι μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες για τραυματισμό του πέους.

9.    Αν γνωρίζατε τον αριθμό των μικροβίων που κρύβεται κάτω από το δαχτυλίδι που φοράτε, θα προτιμούσατε να αφήσετε τα χέρια σας γυμνά.

10.    Τέλος, τα κρεβάτια μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Σε ετήσια βάση, γύρω στους 600 ανθρώπους χάνουν τη ζωή τους πέφτοντας από το κρεβάτι. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.