ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτές είναι οι πιο ακριβές κυνηγετικές καραμπίνες του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, υπάρχουν συλλεκτικά αντικείμενα που δεν προορίζονται για το ευρύ κοινό, αλλά αντίθετα για λίγους και εύπορους που μπορούν να τα κάνουν δικά τους.

Πέρα από τη βίαιη πτυχή που παρουσιάζουν, τα όπλα επιδεικνύουν πανέμορφες γκραβούρες, από ταλαντούχους καλλιτέχνες που χρειάστηκαν δεκάδες ώρες για να τις σχεδιάσουν όσο πιο όμορφες μπορούσαν. Η δουλειά τους είναι χειροποίητη ενώ αυτός είναι ο λόγος που προβαίνουν στην αγορά όπλων πολλοί άνθρωποι.

Η ιστοσελίδα thefield.co.uk παρουσιάζει τα πιο ακριβά όπλα στην ιστορία. Στην περιήγηση στους χώρους της δημιουργίας, μπορεί κανείς να δει από κοντά τα ξύλα ποιότητας και τη λεπτή δουλειά που λαμβάνει χώρα, ώστε αργότερα να βρεθούν και οι προνομιούχοι αγοραστές που θα τα επιλέξουν για το αισθητικό τους αποτέλεσμα.

Image 1

-Fabbri (Over and Under)

Δεν πρόκειται μόνο για ένα από τα πιο ακριβά όπλα αλλά και για το πιο εξελιγμένο. Στα εργοστάσια της Fabbri οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν κάνοντας απόλυτη ησυχία, τόση που προκαλεί εντύπωση. Τεχνικά τα όπλα είναι άρτια, συνδυάζοντας παλιά και νέα χαρακτηριστικά. Κάθε λεπτομέρεια που θα προστεθεί είναι καλά μελετημένη ενώ πολλές φορές ακολουθούνται και ασυνήθιστες τακτικές που μέχρι σήμερα δεν είχαν υιοθετηθεί στην αγορά των όπλων. Το Fabbri δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του όπλου των πλουσίων. Εξίσου δικαίως αξίζει τον τίτλο του πιο καλοφινιρισμένου όπλου στην ιστορία.

Τιμή: Από 138.000 Αγγλικές λίρες για ένα ανοξείδωτο όπλο και από 150.000 Αγγλικές λίρες για ένα από τιτάνιο (που μειώνει το συνολικό βάρος κατά ένα περίπου κιλό).

Παραγγελία: Συνήθως τέσσερα με πέντε χρόνια

Image 2

LIKE
 

-Peter Hofer(Sidelock)

Ο Peter Hofer από την Αυστρία είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους showman και δημιουργούς μοναδικών και καινοτόμων όπλων στην ιστορία. «Ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει ένα όπλο, λένε. Εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό», εξηγεί ο ίδιος. Κάθε χρόνο στο ατελιέ του δημιουργούνται περίπου έξι όπλα. Όλα είναι περίτεχνα και πρωτότυπα όσον αφορά τις τεχνικές τους. Ο δημιουργός συμπληρώνει πως μπορεί να αφιερώσει χρόνια στην κατασκευή ενός όπλου.

Τιμή: Ο Hofer γενικά δεν επιθυμεί να δημοσιοποιεί τις τιμές των όπλων του, ωστόσο το Bloomberg BusinessWeek μιλά για τιμές που κυμαίνονται στα 200.000 με 500.000 δολάρια. Αυτά βέβαια που ο ίδιος αποκαλεί «Mega Guns» πιθανόν να κοστίσουν και περισσότερα από ένα εκατομμύριο λίρες.

Παραγγελία μόνο με συνενόηση

Image 3

-Boss(Over and Under)

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1812, θεωρείται μία από τις πλέον κορυφαίες στο χώρο της δημιουργίας όπλων από το 1909, ενώ τα όπλα της θεωρούνται από τα πιο ακριβά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κατασκευή του από την κορυφαία εταιρεία όπλων του κόσμου, το κάνει μέχρι τις μέρες μας να διατηρεί αρκετά μεγάλη (πάντα συγκριτικά με την τιμή πώλησής του) ζήτηση, από οπλόφιλους και συλλέκτες, Αμερικανούς και Ευρωπαίους. Η ιδιαιτερότητά του να έχει ανάποδα -από ότι καθιερώθηκε αργότερα- τις συσφίγξεις (τσοκ) στις κάννες του (να είναι ανοιχτή ή αν θέλετε “πρώτη” κάννη η επάνω και πιο τσοκαρισμένη ή “κλειστή” η κάτω), είναι εκείνη που έδωσε σε όλα τα αλληλεπίθετα δίκαννα την αγγλική τους ονομασία over and under, αντί του αντίστροφου που θα ήταν ετυμολογικά σωστό για τα σημερινά αλληλεπίθετα (under and over). Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο αριθμός των όπλων που καταστράφηκαν κατά την περίοδο των πολέμων, αλλά εικάζεται ότι σήμερα βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση περισσότερα από τα μισά των 450 όπλων, που κατασκευάστηκαν από αυτό το μοντέλο σε όλη την ιστορία του. Δεν παράγονται πάνω από 18 όπλα το χρόνο.

Τιμή: Από 105.540 λίρες

Παραγγελία: Γύρω στους 30 μήνες

Image 4

-Purdey(Over and Under)

Οι ειδικοί επί του θέματος τοποθετούν τα όπλα της Purdey στην κορυφή του κόσμου, δίπλα σε αυτά της Boss. Η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβήτησαν τη σχεδίαση και την αρμονία της γραμμής τους, κανείς ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητήσει την τελειότητα κατασκευής του και τη μακροζωία που διαθέτει ένα τέτοιο θαύμα των οπλοκατασκευών. Οι επώνυμοι της ιστορίας που έχουν παραγγείλει ένα τέτοιο όπλο είναι αμέτρητοι.
Χαρακτηριστικός, αν και ανεπιβεβαίωτος, ο διάλογος του μεγάλου ανθρωπολόγου Δαρβίνου με το στέμμα της Μεγάλης Βρετανίας, όταν ρωτήθηκε για τη βοήθεια που ήθελε να του παράσχουν στις έρευνές του. Λέγεται ότι το μόνο πράγμα που ζήτησε (στην αρχή τουλάχιστον) ήταν ένα πλαγιόκαννο Purdey για να τον συνοδεύει στις έρευνές του. Διατηρεί μέχρι τις μέρες μας τα ίδια ψηλά ποιοτικά στάνταρτ με τις παλιές εποχές, βοηθούμενο από το ότι η αυξημένη τιμή του, κάνει τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει γι’ αυτό, να απευθύνεται κυρίως στο χώρο των μεταχειρισμένων.

Τιμή: Από 108.720 λίρες μέχρι 115.320 λίρες.

Παραγγελία: 18 με 24 μήνες

Image 5

-Holland & Holland Royal(Over and Under)

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1835 ενώ προχώρησε στην κατασκευή του συγκεκριμένου είδους όπλων το 1950. Στο μυαλό πολλών συλλεκτών, η Holland & Holland αποτελεί τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία (σε επίπεδο ποιότητας και ονόματος) της Μεγάλης Βρετανίας και ολόκληρου του κόσμου. Η κάπως μαζικότερη παραγωγή της, συγκριτικά με τις άλλες δύο εταιρείες των τριών μεγαλύτερων κατασκευαστών (της Boss και της Purdey), τη βοήθησε να γίνει ευρύτερα γνωστή και για αρκετά χρόνια κάπως πιο προσιτή σε περισσότερους οπλόφιλους. Σ’ αυτό συνέτεινε και η διατήρηση του μοντέλου Dominion, που διατήρησε σε όλη την ιστορία εξαιρετικά ελκυστική τιμή για ένα χειροποίητο επώνυμο αγγλικό πλαγιόκαννο. Η εταιρεία παράγει 75 με 80 όπλα το χρόνο.

Τιμή: Με μονή σκανδάλη από 98.400 λίρες

Παραγγελία: Γύρω στους 30 μήνες

Image 6

- Greener, Sidelock

«Αυτό που στην ουσία κάναμε ήταν να αξιοποιήσουμε ότι είχαμε στη διάθεση μας», επισημαίνει ο David Dryhurst, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας. Κάθε σχέδιο είναι μοναδικό και δουλεμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια και φινέτσα. Οι πρόσφατες παραγωγές φημίζονται για τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρουν.

Τιμή: Οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να βρουν ένα μοντέρνο Greener Sidelock λιγότερο από 120.000 λίρες.


Παραγγελία: Γύρω στους 30 μήνες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman