ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οικονομικές διακοπές στην Ευρώπη

Tweet
Share
Tweet
Share

Σκέφτεστε με τρόμο την προοπτική των καλοκαιρινών διακοπών γιατί όσο και να αναποδογυρίσετε το παντελόνι, οι τσέπες είναι άδειες; Υπάρχουν λύσεις. Το Penna σας παρουσιάζει 10 οικογενειακές προτάσεις διακοπών σε προσιτές τιμές, για τις πιο καυτές ημερομηνίες του καλοκαιριού!

Διαμερίσματα στην Τοσκάνη, Ιταλία

Στην Τοσκάνη είναι δύσκολο να βρείτε σπίτι για οικογενειακή διαμονή στο peak της σεζόν, οπότε το Fattoria Santa Vittoria ίσως σας φανεί καλή ιδέα.

Καλυμμένο από κισσό, το 18 αιώνων σπίτι - φάρμα το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις ειδυλλιακές πόλεις Siena, Arezzo και Cortona διαθέτει πισίνα και θέα στους φημισμένους αμπελώνες της Τοσκάνης.

Το Fattoria Santa Vittoria χωρίζετε σε 5 διαμερίσματα τα οποία μοιράζονται μια πισίνα όπου τα παιδιά μπορούν να βρουν παρέα, ενώ οι ενήλικες θα απολαύσουν σίγουρα το βραβευμένο κρασί, το οποίο παράγεται στο κτήμα.

 DIAKOPES 1

Camping στην παραλία, Χαλκιδική

Το οικονομικό Αρετή Camping και Bungalows της Χαλκιδικής με εστιατόριο και κατάστημα πάνω στη παραλία, σας προσφέρει μια οικονομική λύση, για την οποία δεν θα χρειαστείτε ούτε διαβατήριο.

Για διασκέδαση ο χώρος παρέχει γήπεδο τένις, γήπεδο βόλεϊ και θαλάσσια σπορ, ενώ εκτός του χώρου μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα,  να κάνετε καταδύσεις ή να εξερευνήσετε το όρος Άθως.

diakopes 2

Θόλοι στην Νότια Ισπανία

Οι δύο θόλοι στην επαρχία της νότιας Ισπανίας με όνομα Otro Mundo διαθέτουν διακόσμηση της δεκαετίας του 60.

Αν επιλέξετε αυτόν τον προορισμό οι εξωτερικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν: περπάτημα στην εξοχή, ποδηλασία, criss-cross στις καταπράσινες βουνοπλαγιές του Sierra de Segura και μπάνιο σε φυσική πισίνα.

Οι δύο θόλοι μοιράζονται κουζίνα και υπάρχει χώρος για να παίξουν τα παιδία.

diakopes 3

Μια "καμπίνα" στην Νότια Γαλλία

Με ονομασία Layénie η καμπίνα στη νότια Γαλλία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τις περιπετειώδη οικογένειες στις οποίες αρέσει η εξοχή.

Το σπίτι έχει διακόσμηση έντονων χρωμάτων, την οποία επιμελήθηκε ο ιδιοκτήτης Fred, που μένει σε διπλανό σπίτι και αποτελεί εξαιρετική πηγή για ντόπιες συμβουλές.

Υπάρχει επιπλέον μια πισίνα σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την καμπίνα και πολλά ακόμα να κάνετε στην ιστορική πόλη Agen, η οποία βρίσκεται 13 χιλιόμετρα μακριά από την καμπίνα.

 diakopes 4

Διακοπές σε φάρμα της Αυστρίας

Αν ψάχνετε για πρωτότυπες και αξέχαστες οικογενειακές διακοπές στην εξοχή τότε ο οικισμός Kinderbauernhof Albeineler στην αλπική πεδιάδα Pitztal είναι ιδανικός για εσάς.
 
Οι ενήλικες μπορούν να απολαύσουν την καυτή σάουνα και το όμορφο περιβάλλον, ενώ τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα την εξοχή και κάνοντας βόλτα με τρακτέρ να απολαύσουν τα ζώα της φάρμας.

Ο κάθε πελάτης με την κάρτα Pitztal, την οποία παρέχει ο ιδιοκτήτης χωρίς χρέωση, έχει δωρεάν πρόσβαση σε δραστηριότητες όπως πεζοπορίες με οδηγό, ποδηλασίες και τρέξιμο σε σχεδιασμένες διαδρομές.

Ένα ακόμα καλό νέο για τους γονείς είναι ότι υπάρχει δωρεάν Kids Club σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο, στο οποίο μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά σας ηλικίας 4-14.

diakopes 5

 Σπιτάκια στο Brittany, Γαλλία

Στο ιδανικό, γεωγραφικά, σημείο βρίσκονται τα μικρά σπιτάκια με ονομασία Little Houses on the Prairie. Είναι μεν στην επαρχία και περιτριγυρισμένα από χωράφια, αλλά η θάλασσα είναι σε απόσταση μόνο 10 λεπτών.

Τα σπιτάκια είναι διαθέσιμα με ή χωρίς πρωινό και το οικογενειακό εστιατόριο Le Char a Bancs βρίσκετε 4... χιλιομέτρα μακριά.

Δίπλα στο εστιατόριο υπάρχει ένας χώρος για να παίζουν τα παιδιά.

Screen Shot 2015 06 10 at 2.47.19 PM

Σκηνούλες στο Algarve, Πορτογαλία

Σε έντονα χρώματα και με οικολογικές παραπομπές αυτός ο χώρος κατασκήνωσης αποτελείτε από: σκηνές, ένα σπιτάκι με μικρή πισίνα, έναν βιολογικό λαχανόκηπο και πλατφόρμα για yoga εξωτερικού χώρου με σκίαστρο.

Επιπλέον ο χώρος διαθέτει μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι και barbecue τα οποία υπόσχονται πολλές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες μεταξύ των  κατασκηνωτών.

 Η πιο κοντινή παραλία είναι σε απόσταση 15 λεπτών με το αυτοκίνητο. 

diakopes 7

Διακοπές στην Γαλλία ή Ισπανία με βανάκι

Αν δεν μπορείτε να περιοριστείτε σε έναν προορισμό για της καλοκαιρινές σας διακοπές αλλά δεν είστε και σε θέση να υπερβείτε το budget σας ίσως το βανάκι VW είναι τέλειο για εσάς!

Μπορείτε να κάνετε οικογενειακές διακοπές «on the road» ακούγοντας μουσική, την οποία θα βρείτε στα iPhone που παρέχει το ο ιδιοκτήτης για τους πελάτες κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους.

Επίσης υπάρχει σύστημα πλοήγησης στις κινητές συσκευές και iPads με ταινίες.

Οι επιλογές σας είναι οι εξής:

Ξεκινάτε την πορεία σας με το βανάκι που βρίσκεται στο Bergerac της Νότιας δυτικής Γαλλίας, σε πορεία που διασχίζει αμπελώνες ή με το βανάκι στη Girona της Νότιας ανατολικής Γαλλίας με προορισμό το Pootle, έχοντας  κατά μήκος την ακτή Costa Brava.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε της διαδρομές, αλλάζοντας βανάκια και περνώντας τα σύνορα από την μια χώρα στην άλλη!

Το WeDubYou, το οποίο οργανώνει τις ενοικιάσεις, μπορεί να σας εξασφαλίσει προ κρατήσεις στο κάμπινγκ για το βανάκι.

diakopes 8

Καταπράσινες διακοπές γεμάτες διασκέδαση, στο Galway της Ιρλανδίας.  

Οι 3 πύργοι 9 δωματίων στα βουνά Slieve Aughty, κοντά στο Loughrea της Ιρλανδίας, υπόσχονται διασκεδαστικές διακοπές για μικρούς και μεγάλους με δραστηριότητες, όπως βόλτες με άλογα ή γαϊδουράκια και ποδηλασία.

Εκτός από υπνοδωμάτια υπάρχουν ακόμα καμπίνες, ένα σπιτάκι και ένα cafe .

Τα μικρά παιδία θα ξετρελαθούν με το «μαγεμένο δάσος» στο οποίο μπορούν να εξερευνήσουν τα σπιτάκια νεραϊδών και ξωτικών, καλλιεργώντας έτσι τον δικό τους φανταστικό κόσμο στον εξωτερικό προστατευόμενο χώρο και αλλά και στην αίθουσα τεχνών.

diakopes 9

 Δεντρόσπιτα και σκηνές στο οικολογικό χωριό πλάι στον ποταμό Bled, Σλοβενία

Το Garden Village είναι ένα οικολογικό χωριό που συνδυάζει σπορ στη λίμνη με ξεκούραστες και απολαυστικές στιγμές σε πισίνα, Jacuzzi και spa.  

Ο χώρος που υπόσχεται εκτόνωση και χαλάρωση είναι πράγματι μοναδικός αφού προσφέρει πρωτοτυπία στους πελάτες, οι οποίοι «καλούνται» να  αφήσουν τα διαμερίσματα - δωμάτια για δεντρόσπιτα και σκηνές!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος διαθέτει κήπο στον οποίο καλλιεργούνται φρούτα και λαχανικά τα οποία χρησιμοποίει το εστιατόριο του Garden Village.

Τα δεντρόσπιτα μοιάζουν με υπερυψωμένες διώροφες καμπίνες και έχουν αιώρες εσωτερικού χώρου  για ξεκούραση και προσωπικό μπάνιο. Οι σκηνές έχουν ξύλινα πατώματα, τηλεοράσεις και μπανιέρες και βρίσκονται δίπλα σε ένα ρυάκι και μια λιμνούλα με ψαράκια διαφόρων ειδών.  

Η πισίνα και η λίμνη με τα σπορ βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από τους οικισμούς του Garden Village.

diakopes 10

Πηγή: www.theguardian.com 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman